15.8.14

"Ο ΣΥΡΙΖΑ αξίζει να έχει μια ευκαιρία"

ΚΑΪΣΑ ΕΚΙΣ ΕΚΜΑΝΗ Σουηδή δημοσιογράφος και συγγραφέας είναι από τους ανθρώπους που έδωσαν πραγματική μάχη για να διαλύσουν την...
παραμορφωτική εικόνα που υπήρχε στην Ευρώπη για την Ελλάδα τα πρώτα χρόνια της κρίσης, κόντρα στα συστημικά ΜΜΕ.

Είναι από τους ανθρώπους που έδωσαν πραγματική μάχη για να διαλύσουν την παραμορφωτική εικόνα που υπήρχε στην Ευρώπη για την Ελλάδα τα πρώτα χρόνια της κρίσης, κόντρα στα συστημικά ΜΜΕ. Η προσωπική πορεία συνειδητοποίησής της συμπίπτει σε πολλά με τις αλλαγές που επέφεραν στην ελληνική κοινωνία τα μνημόνια και οι δραματικές αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων.

Η μαρτυρία της είναι πολύτιμη, διότι σ' αυτήν συνυπάρχουν τα προσωπικά βιώματα με την ανεξάρτητη δημοσιογραφική έρευνα και την έντιμη προσέγγιση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαπίστωσή της ότι πλέον η Ελλάδα, μετά από τέσσερα χρόνια μνημονιακής κυριαρχίας, είναι μια άλλη χώρα, αφού η οικονομική κατάσταση έχει επιδεινωθεί, οι μισθοί έχουν καταβαραθρωθεί και το ηθικό των ανθρώπων βρίσκεται στο ναδίρ. Η ίδια αποδίδει στο αίσθημα απελπισίας και ματαίωσης που επικρατεί την άνοδο της Χρυσής Αυγής, η οποία καρπώνεται μεγάλο μέρος της δυσαρέσκειας.
Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη της εδώ...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: