10.8.14

Πώς θα σπάσει η Ελλάδα, το εμπάργκο της Ρωσίας...

Μεγάλα προβλήματα στους αγρότες και στην ελληνική οικονομία έχει επιφέρει το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας που...
αποτελεί απάντηση στις κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βέβαια, η λύση για να σωθούν οι Έλληνες αγρότες από την καταστροφή είναι μπροστά στα μάτια μας αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά κοιμάται όρθια.

Η Ελλάδα μπορεί να σπάσει το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία με έναν απόλυτα νόμιμο τρόπο:

Η Ελλάδα έχει και φέτος εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσους τουρίστες που αναμένεται να φτάσουν το 1,2 εκατ. μέχρι το τέλος του 2014.

Αν κάθε Ρώσος τουρίστας που επιστρέφει από τις διακοπές του πάρει μαζί του στη Ρωσία μερικά κιλά ροδάκινα, φράουλες και ακτινίδια, όχι μόνο δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι Έλληνες αγρότες αλλά δεν θα φτάνουν τα αγροτικά προϊόντα για να καλύψουν τη ζήτηση που θα υπάρχει από τους Ρώσους τουρίστες.

Πρέπει ο Αντώνης Σαμαράς να γράψει μια επιστολή στον Βλαντιμίρ Πούτιν και να τον παρακαλέσει να ζητήσει από τους Ρώσους τουρίστες να μην αγοράζουν μόνο αγαλματάκια, τσολιαδιάκια και περικεφαλαίες αλλά να παίρνουν και κάνα κιλό ντομάτες σουβενίρ από την Ελλάδα.

Ούτως ή άλλως, τα ψυγεία των Ρώσων τουριστών στην πατρίδα τους θα είναι άδεια μετά τις διακοπές, οπότε καλό θα είναι να προμηθευτούν τρόφιμα από την Ελλάδα, για να μην τρέχουν στα σούπερ μάρκετ της Μόσχας, μόλις πατήσουν το πόδι τους στην πατρίδα τους.

Ορίστε, το έλυσα και αυτό το πρόβλημα...

pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: