12.8.14

Ρωσικά φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια...

Ρωσικά φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια καθ' οδόν προς την Ουκρανία... καθ' οδόν προς την Ουκρανία...


Η οχηματοπομπή για την παράδοση ανθρωπιστικής βοηθειας στην Ουκρανία που είχε προαναγγείλει η Ρωσία ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, με 280 φορτηγά που μεταφέρουν...
τρόφιμα, φάρμακα και γεννήτριες.

Η Μόσχα ανέφερε ότι στην αποστολή δεν συμμετέχει ο ρωσικός στρατός -η παράδοση γίνεται υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού και με τη συμφωνία του Κιέβου- καθώς δυτικές κυβερνήσεις έχουν εκφράσει ανησυχίες για επέμβαση με πρόσχημα την ανθρωπιστική βοήθεια.

To ρωσικό πρακτορείο Itar Tass αναφέρει ότι τα φορτηγά ξεκίνησαν από τη Μόσχα το πρωί της Τρίτης με συνολικό φορτίο περίπου 2.000 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας, το οποίο έχει συγκεντρωθεί από δωρεές.

Πρόκειται κυρίως για σιτηρά, ζάχαρη, βρεφικές τροφές, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό, υπνόσακους και γεννήτριες διάφορων ειδών.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πέσκοφ ανέφερε ότι «όλα έχουν συμφωνηθεί με το Κίεβο». Η αποστολή γίνεται χωρίς συμμετοχή του ουκρανικού στρατού, υπογράμμισε ιδιαίτεραο Πέσκοφ σύμφωνα με το RT.

Δυτικές χώρες δεν έχουν κρύψει την ανησυχία τους για ρωσική επέμβαση υπέρ των ενόπλων στην ανατολική Ουκρανία, την ώρα που κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία παραμένουν συγκεντρωμένες ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο είχε ταχθεί τη Δευτέρα εναντίον «μονομερούς στρατιωτικής δράσης στην Ουκρανία με οποιοδήποτε πρόσχημα, ακόμη και ανθρωπιστικό»...
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: