18.8.14

«Να κάνω ακόμη καλύτερο τον Ολυμπιακό»...




Για όλους και για όλα μίλησε ο Μίτσελ με τους εκπροσώπους του Τύπου που ακολούθησαν την ομάδα στην Τουρκία.
Ο ίδιος ανέλυσε τα πάντα, για περισσότερο από μία ώρα.
Ο...
Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στην επιλογή του Μπενίτεζ, αλλά και τη μεταγραφική φιλοσοφία των Πειραιωτών για τους νέους παίκτες που έρχονται στην ομάδα.
Επιπλέον, αναφέρθηκε σε πολλά ονόματα που ακούγονται για την ομάδα, ενώ ξεκαθάρισε τι γίνεται με την περίπτωση του Πουλίδο.
Ακόμη, αναφέρθηκε και στον Μανωλά, για τον οποίο ακούγονται και γράφονται καθημερινά πολλά σενάρια, ενώ τόνισε πως αυτή η κατάσταση δεν του κάνει καλό.
Τέλος, μίλησε και για το μέλλον του, λέγοντας πως δεν υπάρχει τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή στο μυαλό του από τον Ολυμπιακό, ενώ μίλησε και για τους εφετινούς του στόχους, αλλά και για τον Διαμαντάκο που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πείτε μας για τον Μπενίτες;

Μέσα στο καλοκαίρι εγώ, ο Αλκόρτα, ο Νικοπολίδης, ο Ισά και ο Χουάνχο είδαμε πάρα πολλούς παίκτες. Κυρίως επιθετικούς και στόπερ. Μερικές φορές οι παίκτες που επιλέγουμε, δεν είναι στα χέρια μας για να τους πάρουμε, επειδή υπάρχουν άλλες ομάδες σε άλλα πρωταθλήματα κι έτσι χάσαμε αρκετούς παίκτες. Μόνο με έναν παίκτη μπήκαμε σε συζητήσεις. Με τον Φινμπόγκασον. Όλα τ' άλλα ήταν απλά επιλογές. Αλλά τίποτα προχωρημένο. Το μόνο πραγματικό όνομα ήταν αυτό του Μπενίτες.

Όπου υπήρχαν τρεις ομάδες που τον παρακολουθούσαν. Στην Γκλάντμπαχ είπε όχι. Στο τέλος ο παίκτης επέλεξε να έρθει σε εμάς. Είναι η δική μας επιλογή για την απόφαση του στράικερ. Και απόφαση και της ομάδας. Και είναι η κατάλληλη μεταγραφή. Γιατί και ο παίκτης αποφάσισε να έρθει σε εμάς αλλά και είναι στα οικονομικά μας δεδομένα. Τον έχω δει σε 12 αγώνες. Η γνώμη μου για τον παίκτη είναι θετική. Και του Ράφα ήταν θετική. Και του Νικοπολίδη ήταν θετική. Είναι ένας παίκτης που έχει όλα τα στοιχεία που ψάχνουμε. Είναι σκόρερ. Έχει βάλει 22 γκολ σε 27 αγώνες στο πρωτάθλημα. Είναι νέος. Είναι παλικάρι. Είναι δυνατός. Έχει δυνατό χαρακτήρα. Και θέλει να έρθει στην Ευρώπη να πετύχει.

Και αυτό είναι πολύ θετικό για εμάς. Ξέρω ότι σας αρέσουν τα μεγάλα ονόματα και τα μεγάλα αστέρια. Αλλά για όλα αυτά τα ονόματα που γράφονται, έρχονται μάλλον με διαφορετική συμπεριφορά και νοοτροπία από αυτή που θέλουμε εμείς. Γι' αυτό είπαμε με σεβασμό πως θέλουμε μια ελληνική ομάδα, έναν Ελληνικό Ολυμπιακό αλλά θέλουμε να είμαστε και πιο κοντά και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Γι' αυτό κοιτάξτε τα ονόματα που ήρθαν, τις μεταγραφές που κάναμε. Είναι νέοι ποδοσφαιριστές που θέλουν να προχωρήσουν. Όπως θέλει να προχωρήσει και ο Ολυμπιακός. Κι αυτή είναι η ιδέα. Πιστεύω πως ο Μπενίτες θα σας αρέσει.

Έχετε μιλήσει με τον παίκτη;

Όχι, όχι. Δεν μιλάω ποτέ με ποδοσφαιριστές. Λέω την γνώμη μου και η ομάδα παίρνει αποφάσεις. Και δεν ζητάω ποτέ τίποτα. Μόνο ζήτησα για πρώτη φορά κάτι όταν μίλησα με τον πρόεδρο και ο πρόεδρος μου υποσχέθηκε ότι θα το κάνει. Δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Είναι και κάτι που ζήτησα από τον πρόεδρο. Είμαι 20 μήνες στην ομάδα και δεν του έχω ζητήσει τίποτα. Αλλά και ο πρόεδρος με ρωτάει κάθε μέρα αν θέλω κάτι. Ο πρόεδρος σέβεται την γνώμη του προπονητή και αυτό με κάνει να νιώθω ευχάριστα. Και γι' αυτό χθες είχα το θάρρος να του ζητήσω και κάτι. Και πιστεύω πως θα το κάνει.

Θα είναι ο Μπενίτες η τελευταία κίνηση ενίσχυσης φέτος το καλοκαίρι;

Ναι. Βέβαια ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει σε αυτήν την αγορά. Πέρσι χάσαμε τον Φετφατζίδη και τον Φέισα λίγο πριν το φινάλε της περιόδου του καλοκαιριού. Το ίδιο μπορεί να γίνει και φέτος. Περιμένουμε ακόμα το τι θα γίνει με τον Μανωλά. Και κατά την γνώμη μου και με όλη μου την αγάπη, έχει χάσει την συγκέντρωσή του με όλα αυτά τα θέματα. Μιλάνε πολύ για προτάσεις, για ευκαιρίες να φύγει από την ομάδα. Αυτό δεν βοηθάει ούτε τον ίδιο, ούτε τον σύλλογο, ούτε τον προπονητή. Και επιμένω και θέλω να το γράψετε καλά αυτό. Με όλη την αγάπη που έχω για τον παίκτη, θα πρέπει να συγκεντρωθεί περισσότερο. Γιατί αν τελικά μείνει και η προετοιμασία του είναι μέτρια, με τραυματισμούς και κούραση τότε θα χάσει κι άλλο την συγκέντρωσή του. Αλλά με όλη την αγάπη μου, του εύχομαι τα καλύτερα. Εδώ, εκεί, οπουδήποτε, αλλά γι' αυτό θέλει συγκέντρωση...

Υπήρξαν επαφές και συζητήσεις με τον Ρομπίνιο;

Τίποτα (στα ελληνικά)!!! Οι Ρομπίνιο, οι Ετό είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Υπέροχοι ποδοσφαιριστές. Σε αυτόν τον σύλλογο όμως όσο θα είμαι εγώ προπονητής θα έχουμε διαφορετική λογική. Ένα πράγμα που μου αρέσει στον Ολυμπιακό είναι το κλίμα στην ομάδα. Στ' αποδυτήρια. Και πως θέλουν όλοι να κάνουν μεγαλύτερο τον Ολυμπιακό. Όταν έχεις έναν τέτοιο αστέρα στ' αποδυτήρια αλλάζουν δύο πράγματα. Θα έχει έναν διαφορετικό μισθό από τους υπόλοιπους.
Ένας σούπερ σταρ δεν ξέρουμε αν θέλουμε να συνεχίσει αυτήν την δουλειά που θέλουμε εμείς. Κι αν τον χάσουμε σε έναν αγώνα και τραυματιστεί δεν μπορούμε εμείς να τον περιμένουμε. Εμείς παίζουμε ομαδικά. Επιμένω, το κλίμα στην ομάδα και στ' αποδυτήρια είναι πάρα πολύ καλό. Όχι στη δουλειά που κάνουμε μόνο, αλλά και στις προσωπικές σχέσεις. Τελείως διαφορετικό κλίμα από αυτό που βρήκα όταν ήρθα. Δεν είναι ότι έκανε κάτι το τεχνικό μας επιτελείο. Είναι ότι οι παίκτες συμμετέχουν σ' αυτό το καλό κλίμα.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Μίτσελ, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: