6.8.14

Η Βούλτεψη ανακοίνωσε τη λήξη της απεργίας στα ΜΜΕ...



... στη Βουλή! ...
Αναδημοσιεύοντας την ανάρτηση από την "Κατάληψη της ΕΣΗΕΑ" για την ψήφιση της
τροπολογίας για τα ΜΜΕ, υποκύπτουμε στον "πειρασμό" να μεταφέρουμε τη δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη στη Βουλή. Ως...
αρμόδια υπουργός που γνωρίζει καλά τον κάδο(όπως δήλωσε η ίδια στην αγόρευσή της) μετέφερε στους βουλευτές πως η ΕΣΗΕΑ σταμάτησε την απεργία! 
Και η αλήθεια είναι πως οι πληροφορίες την επιβεβαιώνουν. Πράγματι η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ μετέφερε σε συνδικαλιστές πως σκέφτεται(;) να σταματήσει την 24ωρη απεργία. 
Στη σκέψη της αρωγοί ήταν η ΕΠΗΕΑ και η ΕΤΗΠΤΑ, δηλαδή το προσωπικό των ΜΜΕ και οι τεχνικοί του Τύπου. Η απεργία βέβαια δεν σταμάτησε, έχει όρια και το ρεζιλίκι των συνδικαλιστών αλλά τα όσα συνέβησαν είναι ενδεικτικά του ξεπουλήματος. Άντε και καλή τύχη μας.... 

 

Όπου ακούς μεγαλοεργολάβους «σφαγή» μυρίζει


Σε μια ακόμα αρμονική σύμπραξη κράτους και μεγαλοεκδοτών αποφασίστηκε κυριολεκτικά νύχτα η οριστική καταδίκη χιλιάδων εργαζόμενων στο χώρο των ΜΜΕ.
Η λεγόμενη τροπολογία για τα ΜΜΕ, που πέρασε σε άσχετο νομοσχέδιο, υλοποιεί στο ακέραιο όλους τους κρυφούς και φανερούς πόθους και καπιταλιστικές ονειρώξεις των εργολάβων (και εφοπλιστών) της ενημέρωσης.


Καταργεί κάθε κανόνα που εμπόδιζε -ως ένα βαθμό- την υπερσυγκέντρωση των ΜΜΕ στα χέρια λίγων. Ουσιαστικά, θεσμοθετεί τη δημιουργία ολιγοπωλίων μιας και οι μιντιάρχες θα μπορούν χωρίς κανένα περιορισμό να κατέχουν όσα τα μέσα, οποιασδήποτε μορφής δύνανται και επιθυμούν.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: