20.8.14

ΚΚΕ: Ερώτηση στην ευρωβουλή για τους αγρότες...

Ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο, κατατέθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλο, για τις εξαγγελίες πενιχρών αποζημιώσεων των ροδακινοπαραγωγών από την ΕΕ.

Όπως ανέφερε ο...
κ. Ζαριανόπουλος: "Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θα διατεθούν έως 30 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις για τους ροδακινοπαραγωγούς όλων των κρατών – μελών. Το εν λόγω ποσό όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τη μεγάλη ζημιά των αγροτοπαραγωγών αλλά συνιστά και πρόκληση λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο για τους Έλληνες παραγωγούς απαιτούνται τουλάχιστο 40 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με μια πρώτη αποτίμηση.

Το ποσό των 30 εκ ευρώ μαζί και με αυτό των 125 εκ ευρώ που επίσης ανακοινώθηκε ως αποζημίωση για τους παραγωγούς των υπολοίπων  οπωροκηπευτικών εκτός ότι είναι πολύ χαμηλά, δεν εξασφαλίζεται ότι τελικά αυτά θα φτάσουν πραγματικά στους αγροτοπαραγωγούς ενώ ταυτόχρονα συνοδεύονται από μέτρα μείωσης της προσφοράς που προϋποθέτουν καταστροφή αγροτικής παραγωγής, ενώ αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στα αιτήματα των αγροτών: -για την ουσιαστική αποζημίωσή τους που να αντιμετωπίζουν την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί.  -για την συγκέντρωση όλης της αδιάθετης παραγωγής ροδάκινων, πληρώνοντας - τουλάχιστον στις περυσινές τιμές – και τη διάθεση της για τις λαϊκές ανάγκες (νοσοκομεία, στρατό, ανέργους, απόρους) όπως και για μεταποίηση (χυμοί κ.α )"...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: