5.8.14

Παραιτήθηκε η υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας...

swarsi1




... λόγω της Γάζας...
Την παραίτησή της ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η Βρετανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, βαρόνη Σαγίντα Βάρσι, η οποία την υπέβαλε στον ...
πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον με επιστολή.
Η υφυπουργός έγραψε: «Δεν μπορώ πλέον να υποστηρίξω την πολιτική της κυβέρνησης για το θέμα της Γάζας». Η ίδια σε άλλο σημείο της επιστολής της, που δημοσιεύεται στην βρετανική εφημερίδα «Independent» τονίζει ότι η πολιτική της κυβέρνησης Κάμερον για την Γάζα είναι «ηθικά απαράδεκτη» και «δεν είναι η κατάλληλη για το εθνικό συμφέρον της Βρετανίας».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η παραίτηση της υφυπουργού είναι ένα πλήγμα για την κυβέρνηση Κάμερον που έχει δεχθεί επικρίσεις, επειδή δεν έχει καταδικάσει την στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά ούτε την πρόσφατη αεροπορική επιδρομή σε σχολείο του ΟΗΕ στη Ράφα.
Απαντώντας στην είδηση της  παραίτησης της Βρετανίδας υφυπουργού εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός εκφράζει τη λύπη του για την παραίτηση της βαρόνης και την ευχαριστεί για το εξαιρετικό έργο που επιτέλεσε στην κυβέρνηση.
Σημειώνεται, ότι η 43χρονη Sayeeda Warsi είναι νομικός, κατάγεται από το Πακιστάν και  είναι η πρώτη γυναίκα μουσουλμάνα υπουργός στην Βρετανική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: