13.8.14

"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ"...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ»"Ο ΕΝΦΙΑ είναι παντελώς άδικος, αντικοινωνικός και δεν πρέπει να υπάρχει», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δήμήτρης Βίτσας, προσθέτοντας ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καταργήσει. Δεν είναι...
ζήτημα λάθους, είναι ζήτημα λάθους φιλοσοφίας".

Ο κ. Βίτσας επιπλέον τόνισε ότι πρόκειται για έναν φόρο που δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με τις ανάγκες των πολιτών και της χώρας, αλλά με αυτές των δανειστών.

Παράλληλα γνωστοποίησε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζει ένα συνολικό φορολογικό νομοσχέδιο για την περιουσία, το οποίο θα είναι βασισμένο στη φοροδοτική ικανότητα του εκάστοτε πολίτη.

"Είναι διαφορετικό πράγμα ένα μόνιμο φορολογικό και δίκαιο σύστημα, όπου ο καθένας θα φορολογείται σε σχέση με τη φοροδοτική του ικανότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει έναν φορολογικό νόμο, ο οποίος θα αντιμετωπίζει γενικά το θέμα της περιουσίας, στο οποίο εντάσσονται και τα ακίνητα, και καθορίζεται από τη δημιουργία περιουσιολογίου και τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός", πρόσθεσε ο κ. Βίτσας.

Καταλήγοντας ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη λίστα Λαγκάρντ και την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την εκτεταμένη φοροδιαφυγή: «Αντί να εξετάσουν πού υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή και πού αυτή εμπλέκεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, τα ζητήματα των off shore, του μεγάλου πλουτισμού, των λιστών Λαγκάρντ κ.ά., επιμένουν να φορολογούν τη μικρή ακίνητη περιουσία»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: