2.8.14

Τροπολογία φάντασμα για τα ΜΜΕ...

 
...βγήκε μεσάνυχτα Παρασκευής 1ης Αυγούστου...
Και που, σε άσχετο σχέδιο νόμου που αφορά μία δωρεά του συλλόγου φίλων ενός ογκολογικού νοσοκομείου στο ίδιο το νοσοκομείο!
Και δεν είναι τροπολογία για...
θέματα Υγείας! Αντ' αυτού, εδώ συμπεριλαμβάνονται όλες οι τροποποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση, για το διαφημιστικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς στα ΜΜΕ. Την οποία, μάλιστα, υπογράφουν οι κύριοι Χαρδούβελης, Βορίδης, Βρούτσης και Σταμάτης. Τόμπολα, βράδυ Παρασκευής, 1ης Αυγούστου. Μεσάνυχτα. Κυβέρνηση φάντασμα...

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, την μετέπειτα λειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών, έρχονται δύο σημαντικέςι αλλαγές. Όπως αναφέρει το άρθρο 2 - παράγραφος 6, της τροπολογίας, ¨η προβλεπόμενη από την διάταξη του άρθρου 17 του ν. 4208/2013 προθεσμία για την έκδοση προκήρυξης με αντικείμενο την χορήγηση ραδιοφωνικών αδειών, παρατείνεται από την λήξη της μέχρι τις 31.12.2014". Ενώ στο δεύτερο εδάφιο "Από την δημοσίευση του παρόντος και μέχρι την χορήγηση αδειών ραδιοφωνικών σταθμών κατά τις διατάξεις του ν. 3592/2007, οι ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που λειτουργούν νόμιμα, δύνανται να μεταβάλουν άπαξ τον χαρακτήρα του προγράμματός τους σε μη ενημερωτικό, με υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου τους που κατατίθεται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) και συνοδεύεται από συνοπτική παρουσίαση του πρώτου εβδομαδιαίου προγράμματος με τον νέο τους χαρακτήρα. Η μεταβολή ισχύει από την αρχή του ημερολογιακού μήνα, που ακολουθεί την κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης".

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: