5.8.14

Τα παιδιά θύματα της πολεμικής κρίσης στο Ιράκ...


Καθώς η κατάσταση στο Ιράκ ολοένα και χειροτερεύει, ερευνητές, ειδικοί και ακτιβιστές ρίχνουν φως στο ζήτημα των εκατοντάδων παιδιών που πληρώνουν το τίμημα του πολέμου. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο...
ανώτερος ερευνητής για θέματα έκτακτης ανάγκης του Human Rights Watch, Χασάν Τιράνα, οι οικογένειες που έχουν μείνει στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ, βρίσκονται παγιδευμένες στη βία του πολέμου, με τα παιδιά να πληρώνουν το ακριβότερο τίμημα. 
«Οι οικογένειες, είναι παγιδευμένες στη μέση ενός βίαιου πολέμου και τα παιδιά πληρώνουν το τίμημα», δήλωσε στο Ιnter Press Service ο Χασάν Τιράνα.
 
Σχεδόν δύο μήνες μετά το ξέσπασμα της βίας μεταξύ των τζιχαντιστών και των δυνάμεων της ιρακινής κυβέρνησης, οι απώλειες αμάχων εκτινάχθηκαν στα ύψη. Μόνο τον Ιούνιο, 1.500 άνθρωποι σκοτώθηκαν, το υψηλότερο μηνιαίο ποσοστό από το 2008.
Σύμφωνα με την αποστολή βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για το Ιράκ (UNAMI), σε όλες τις περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις, τα παιδιά πέφτουν θύματα του πολέμου εξαιτίας της αδιάκριτης ή συστηματικής επίθεσης από ένοπλες ομάδες και από την κυβέρνηση, με τους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών να αυξάνονται δραματικά. Ακτιβιστές έχουν, επίσης, αναφερθεί σε παιδιά-θύματα που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές της κυβέρνησης εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIS).

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: