2.8.14

«Ο λαός γοητεύεται από τις σειρήνες»...

http://www.newsbeast.gr/files/temp/83182B073A7DA195DAA8B4AD20A86D84.jpg
 Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που υπάρχει σήμερα για τη χώρα είναι ο λαϊκισμός, εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός  Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης  στα Χανιά στην οποία  τιμήθηκε με ...
το Χρυσό Μετάλλιο του Πολυτεχνείου Κρήτης. «Αν με ρωτούσατε τι χρειάζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ο τόπος αυτήν την ώρα, πού πρέπει να ρίξουμε το βάρος, θα σας απαντούσα αδίστακτα: Πρέπει να το ρίξομε στην παιδεία. Ο μεγάλος κίνδυνος που αντιμετωπίζει ο τόπος αυτή την ώρα είναι ο φθηνός, ο εύκολος λαϊκισμός. Και ο ελληνικός λαός γοητεύεται από τις σειρήνες, από τη γοητεία των σειρήνων, το έχει αποδείξει από τα πολύ παλιά χρόνια η ιστορία. Μόνον ο συνειδητός πολίτης είναι σε θέση να κρίνει ο ίδιος και αυτό αποτελεί το σίγουρο, το ασφαλές αντίδοτο στον λαϊκισμό» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ακόμα την ανάγκη η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική ώστε να μπορέσει, όπως είπε, να είναι ανεξάρτητη και μίλησε για τις απέραντες δυνατότητες μάθησης που έχουν οι σημερινοί νέοι χάρη στις νέες τεχνολογίες. Μάλιστα, χαρακτήρισε το διαδίκτυο ως τη μεγαλύτερη εφεύρεση μετά την τυπογραφία και προέβλεψε ότι «θα αλλάξει τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: