6.8.14

Ο ΣΥΡΙΖΑ να αναμετρηθεί κατά μέτωπο με τη διαπλοκή...



Στόχος του Μαξίμου, να επαναβεβαιώσει τις σχέσεις του με την διαπλοκή, ενόψει και εκλογών, και να τους συσπειρώσει υπέρ του και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο σήμερα όσο και στην περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο τελευταίος.

Με...
σκανδαλώδεις, φωτογραφικές, διατάξεις η συγκυβέρνηση προσπαθεί να ανατρέψει πλήρως το τοπίο στα μέσα ενημέρωσης, υπέρ, φυσικά, των βαρόνων των media! Με τροπολογία, είκοσι δύο σελίδων, που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου για την «κύρωση της σύμβασης δωρεάς [...] ογκολογικού νοσοκομείου [...] και του συλλόγου φίλων Γενικού Νοσοκομείου» [!] και φέρει την υπογραφή των Γκ. Χαρδούβελη, Γ. Βρούτση, Δ. Σταμάτη και Μ. Βορίδη, λέει «ναι» σ' όλες τις ορέξεις εκδοτών και ιδιοκτητών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.
Οι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος, μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ, τη... δωρεά της ψηφιακής πλατφόρμας Digea στους καναλάρχες, τώρα προσπαθούν να ικανοποιήσουν όλες τις εκκρεμότητες αυτών που ονομάζουμε «διαπλοκή». Οι ρυθμίσεις, μάλιστα, που επιχειρούνται είναι τόσο εξειδικευμένες που είναι απολύτως αδύνατον να μην έχουν βάλει το χέρι τους στη συγγραφή της τροπολογίας τα οργανωμένα συμφέροντα των βαρόνων.
Στόχος του Μαξίμου, να επαναβεβαιώσει τις σχέσεις του με την διαπλοκή, ενόψει και εκλογών, και να τους συσπειρώσει υπέρ του και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο σήμερα όσο και στην περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο τελευταίος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απέναντί της «μια συσπειρωμένη μνημονιακή αντιπολίτευση αποτελούμενη από τους επιχειρηματίες των media, η οποία θα έχει μόλις αναγεννηθεί, χωρίς δάνεια, ελέγχοντας την τεχνική, την οικονομική λειτουργία και το περιεχόμενο των μέσων ενημέρωσης» [www.typologies.gr]. Και φυσικά θέλουν να ελέγχουν πλήρως την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης και σήμερα και αύριο, ιδιαίτερα αν δεν είναι στην κυβέρνηση, μια και η κοινωνία περνά σε άλλη «διαδικασία», αυτή της εμπέδωσης του μνημονιακού καθεστώτος.
Η μάχη κατά της τροπολογίας, μέσα και έξω από τη Βουλή [σήμερα Τρίτη η συζήτηση], είναι καθοριστική για τις πολιτικές που θα επικρατήσουν στη χώρα. Αν θα συνεχίσουν να καθορίζουν τις εξελίξεις οι βαρόνοι των μέσων ενημέρωσης, αν την πολιτική ατζέντα θα συνεχίσουν να την θέτουν τα δελτία των «οκτώ». Είναι ψευδαίσθηση ότι το θηρίο μπορεί να εξημερωθεί. Και οι τελευταίες κινήσεις κυβέρνησης και βαρόνων επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κοινός δρόμος. Η μετωπική σύγκρουση [πρέπει να] είναι αναπόφευκτη.

Θοδωρής Μιχόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: