11.8.14

Σε καραντίνα Γερμανός φοιτητής που παρουσιάζει συμπτώματα του Εμπολα...

Σε καραντίνα Γερμανός φοιτητής που παρουσιάζει συμπτώματα του ΕμπολαΟι αρχές της Ρουάντα ανακοίνωσαν ότι γερμανός φοιτητής νοσηλεύεται σε καραντίνα στο Κιγκάλι παρουσιάζοντας συμπτώματα του Εμπολα.
"Σήμερα το απόγευμα, ασθενής του νοσοκομείου Κινγκ Φαϊσάλ που παρουσίαζε συμπτώματα του Εμπολα ετέθη σε απομόνωση εν αναμονή των...
αποτελεσμάτων των εξετάσεών του" που θα καθορίσουν εάν έχει προσβληθεί από τον αιμορραγικό πυρετό, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ρουάντα.
Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα μετά από 48 ώρες.
Σύμφωνα με tweet της Ανιές Μπιναγουάχο, της υπουργού Υγείας της χώρας, ο ασθενής, ένας γερμανός φοιτητής που παρουσίαζε πυρετό και έχει προσβληθεί από ελονοσία, είχε περάσει πολλές ημέρες στη Λιβερία πριν επιστρέψει στη Ρουάντα.
Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα του ιού Εμπολα στη Ρουάντα, από το ξέσπασμα της επιδημίας στη δυτική Αφρική στις αρχές του έτους.
Η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 932 ανθρώπων επί 1.700 κρουσμάτων από την αρχή του έτους σε τέσσερις χώρες της δυτικής Αφρικής, αναγκάζοντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κηρύξει "κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμια κλίμακα"...
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: