18.8.14

Τι συμβαίνει στο Φέργκιουσον του Μιζούρι...

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ενωμένοι και ανυποχώρητοι
... σε 60 μεγάλες εικόνες...
 Θρήνος, οργή, και "εμπόλεμη" κατάσταση για δέκατη συνεχή μέρα ...

Για δέκατη συνεχή μέρα συνεχίζονται τα επεισόδια και οι διαμαρτυρίες στην μικρή πόλη Φέργκιουσον του Μιζούρι, μετά την δολοφονία του άοπλου αφροαμερικανού εφήβου Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον, το απόγευμα της 9ης Αυγούστου.
Ο 18χρονος έπεσε νεκρός αφού δέχθηκε έξι σφαίρες, η μοιραία εξ' αυτών φαίνεται σύμφωνα με την ιατροδικαστική αναφορά του FBI να είναι μία σφαίρα στο πάνω μέρος του κεφαλιού, με τρόπο που υποδηλώνει ότι ο άτυχος νεαρός ήταν σκυμμένος πρόσωπο με πρόσωπο μπροστά από τον αστυνομικό.
Στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 18χρονος υπάρχει ακόμα το αίμα του στην άσφαλτο Στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 18χρονος υπάρχει ακόμα το αίμα του στην άσφαλτο



Image


Επιπλέον, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία μιας που ο Μπράουν (ο οποίος έχει καθαρό ποινικό μητρώο, και σε λίγες μέρες θα ξεκινούσε την φοιτητική του ζωή σε Πανεπιστήμιο της περιοχής) φαίνεται να σήκωσε τα χέρια σε ένδειξη υποχώρησης, κάνοντας την γνωστή χειρονομία "Μην πυροβολείτε". Κίνηση η οποία έχει γίνει σήμα κατατεθέν των διαδηλωτών τις τελευταίες μέρες.
 Η γιαγιά του θύματος βγαίνοντας από μία από τις πολλές συνεντεύξεις τύπου στην τοπική εκκλησία
 Η γιαγιά του θύματος βγαίνοντας από μία από τις πολλές συνεντεύξεις τύπου στην τοπική εκκλησία

Image Η όλη συμπλοκή ξεκίνησε μετά από παρατήρηση του αστυνομικού στον Μπράουν για απρόσεκτη και επικίνδυνη διάβαση του δρόμου, ανάμεσα από αυτοκίνητα!
Το περιστατικό έχει πυροδοτήσει ανεξέλεγκτο χάος και ταραχές στην μικρή πόλη της οποία ο πληθυσμός αποτελείται κατά κύριο λόγο από Αφροαμερικανούς, με μία ηγεσία και αστυνομία λευκή στην πλειοψηφία της. 
Το φάντασμα της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού έχει ξυπνήσει, και δεν φαίνεται να υποχωρεί.

Η μητέρα του Μάικλ Μπράουν με τον σύζυγό της Η μητέρα του Μάικλ Μπράουν με τον σύζυγό της Η μητέρα του Μάικλ Μπράουν με τον σύζυγό της

 Δειτε όλες τις φωτογραφίες, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: