20.8.14

Η.Π.Α: Και δεύτερος νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Φέργκιουσον...

Φέργκιουσον: Αντικρουόμενες οι καταθέσεις των μαρτύρων για τη δολοφονία του ΜπράουνΚλιμακώνεται η βία στο Φέργκιουσον του Μιζούρι που έζησε ακόμα μία νύχτα χάους, δακρυγόνων, συλλήψεων, ενώ ένας ακόμα άνθρωπος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών. Ο διαδηλωτής φέρεται να...
ήταν οπλισμένος με μαχαίρι.

Δεν λέει να καταλαγιάσει η οργή της μαύρης κοινότητας για 11η ημέρα και παρά την παρουσία της Εθνοφρουράς, η πόλη γίνεται καθημερινά θέατρο άγριων επεισοδίων και συγκρούσεων, μετά τη δολοφονίας ενός άοπλου νεαρού αφροαμερικανού από αστυνομικό.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σεντ Λούις εξήγησε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι οι αστυνομικοί σκότωσαν τον άνδρα επειδή ένιωσαν ότι απειλούνται και κινδυνεύει η ασφάλεια τους.

Συγκεκριμένα, δέχθηκαν μια κλήση για έναν άνδρα που φαινόταν ότι είναι ταραγμένος, ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και φώναζε «Σκοτώστε με τώρα», ενώ προσέγγιζε το περιπολικό.

«Οι αστυνομικοί τον προειδοποίησαν αρκετές φορές. Οι αστυνομικοί φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους και δύο αστυνομικοί έκαναν χρήση των όπλων τους. Ο ύποπτος πέθανε» διευκρίνισε ο Σαμ Ντότσον με μήνυμα στο Twitter.

Ορισμένοι συγκεντρώθηκαν γύρω από τον τόπο του εγκλήματος - όπου οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την πρόσβαση τοποθετώντας κίτρινη κορδέλα μπροστά από ένα παντοπωλείο στο Σεντ Λούις - ενώ επαναλάμβαναν το σύνθημα των διαδηλωτών στο Φέργκιουσον: τα χέρια ψηλά, μην πυροβολείτε!...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: