20.8.14

Οι "σοβαρές προτάσεις" και τα..."σπουργιτάκια"...

adonis-georgiadisΤο προσκλητήριο της Ν.Δ. -διά των Αδώνιδος και Βορίδη- στις εκ δεξιών της δυνάμεις συνάντησε ανοιχτά μόνο τα αυτιά του Καρατζαφέρη, ενώ ο Π. Καμμένος το απαξίωσε λέγοντας ότι...
δεν αποκρίνεται σε επίπεδο... Γεωργιάδη.


Η κατάρρευση του success story, το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ, τα προβλήματα με τους ροδακινοπαραγωγούς έχουν φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την κυβέρνηση και αναγκάζουν τη Ν.Δ. να αναζητεί σωσίβια στα κόμματα που βρίσκονται δεξιά της και σε πρόσωπα που έχουν φύγει από τις τάξεις της, εν όψει και του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών.



Μόνο που μέχρι ώρας, με εξαίρεση τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, δεν φαίνεται να βρίσκει ευήκοα ώτα, πολλώ δε μάλλον που οι «αγγελιαφόροι» του Μεγάρου Μαξίμου δεν θεωρούνται «συνομιλητές» από την πλειονότητα αυτών στους οποίους απευθύνεται η πρόσκληση.



Για τον ρόλο αυτό, των αγγελιαφόρων, έχουν οριστεί, προφανώς από το πρωθυπουργικό γραφείο, δύο πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ: ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης.





Πρόσκληση απ’ την ΤV



Ο κ. Γεωργιάδης  ήταν που και χθες, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής απηύθυνε και πάλι πρόσκληση «σε όλες τις δεξιές δυνάμεις του τόπου να συνεργαστούν» προκειμένου να αποφευχθεί η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή τη φορά δεν περιορίστηκε στον Γ. Καρατζαφέρη. Απηύθυνε το κάλεσμα σε όλους όσοι έχουν αποσχιστεί από τη Ν.Δ., συμπεριλαμβανομένων των ΑΝ.ΕΛΛ. του Πάνου Καμμένου, ενώ ανέφερε ονομαστικά και τον Βύρ. Πολύδωρα.



Η απάντηση του Π. Καμμένου, όταν ρωτήθηκε από την «Εφ.Συν.» ήταν: «Δεν απαντώ σε επίπεδο Αδωνη Γεωργιάδη». Που μπορεί και να σημαίνει ότι θα απαντούσε σε επίπεδο Αντώνη Σαμαρά, μόνο που δεν θέλησε να το διευκρινίσει.



Αντίστοιχη ήταν η αντίδραση και άλλων που είτε έχουν αποχωρήσει από τη Ν.Δ. και είναι ελεύθεροι σκοπευτές, είτε έχουν δημιουργήσει τους δικούς τους πολιτικούς σχηματισμούς.



Το σκεπτικό τους είναι πως αν η επίσημη Ν.Δ. και ο Αντ. Σαμαράς επιθυμούν τη συσπείρωση των δεξιών δυνάμεων, η συζήτηση θα πρέπει να γίνει σε επίπεδο πολύ υψηλότερο από αυτό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.



Μάλιστα το σχόλιο κάποιου εξ αυτών ήταν: «Δεν σχολιάζω ανθρώπους που έχουν κολλήσει ένσημα μόνο ως υπουργοί στη Ν.Δ.». Πρόσθεσε μάλιστα πως «είναι τραγικό για τον ίδιο τον Αντ. Σαμαρά να απευθύνει προσκλητήρια κατ’ αυτόν τον τρόπο».



Ο δε πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ν. Νικολόπουλος, αναφερόμενος και στο γεγονός ότι το όνομά του δεν ακούστηκε σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως «στο mega-λο κανάλι έχουν εμπεδώσει ότι δεν “κολλάμε” στις ξόβεργες του κ. Σαμαρά. Εμείς “σπουργιτάκια” δεν είμαστε» !



Ο μόνος που φαίνεται να αντιδρά θετικά μέχρι ώρας είναι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο Γ. Καρατζαφέρης και χθες (στον ΑΝΤ1) επανέλαβε: «Δεν κάνω κανένα άνοιγμα προς τη Ν.Δ., ούτε επιθυμώ να επιστρέψω στη Ν.Δ. Συμπράττω όμως σε μια ενδεχόμενη αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής. Δηλαδή, εάν έρθουν σε μια πολιτική που θα είναι πιο κοντά στις προτάσεις που έχω κάνει ήδη από το 2012. Εάν έρθουμε σε εκείνη την πολιτική και διακρίνουμε πότε πρέπει να πούμε “όχι” και πότε “ναι”».



Το… παίζει δύσκολος



Διευκρίνισε πάντως για πρώτη φορά ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει συζήτηση με τη Ν.Δ., δεν ξέρω αν θα υπάρξει ή και, αν υπάρξει, αν θα καρποφορήσει».



Ωστόσο, αν αποδεχτούμε ότι πράγματι δεν υπάρχει συζήτηση με τη Ν.Δ., οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι κ. Βορίδης και Γεωργιάδης προς το παρόν ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα. Κοινώς επιχειρούν να διερευνήσουν προθέσεις.



Οι απαντήσεις όμως δεν θα δοθούν πριν από το φθινόπωρο. Θα συναρτώνται δε άμεσα από τις τότε πολιτικές εξελίξεις, ενδεχομένως και στη λογική τού «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»...
πηγή efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: