15.8.14

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός διαμαρτύρεται για το εμπάργκο – Εμείς;...

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός διαμαρτύρεται για το εμπάργκο – Εμείς;Στην Ουγγαρία βγήκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και διαφοροποίησε την θέση του από αυτήν της Ευρώπης για το θέμα με τις κυρώσεις που οδήγησαν στο...
εμπάργκο της Ρωσίας και είπε δημόσια την άποψή του.

Δεν βγήκε η Σοφία Βούλτεψη της Ουγγαρίας να πει ότι δεν θα αλλάξουμε συμμαχίες για μερικά τελάρα ροδάκινα ή για μερικά λίτρα φυσικό αέριο.

Και φυσικά ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας δεν διακινδύνευσε τις συμμαχίες της χώρας του για την Ρωσία, απλά είπε το αυτονόητο.

Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις κυρώσεις ενάντια στην Ρωσία βάζει αυτογκόλ και αυτοτιμωρείται.

Ο Βίκτορ Ομπράν σε συνέντευξή του τόνισε ότι η πολιτική των κυρώσεων που επέλεξε η Ευρώπη κάνει ζημιά στην Ευρώπη και όχι στην Ρωσία για αυτό πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική της.

Όσο για το θέμα των αγροτικών προϊόντων και των συνεπειών μίλησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και όχι ένας υφυπουργός Εξωτερικών να διεκδικήσει πλήρεις αποζημιώσεις όχι μόνο για τους Ούγγρους αλλά για όλους του Ευρωπαίους που πλήττονται.

Και ακούστε τώρα πως ολοκλήρωσε την συνέντευξή του: «Θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ποιο είναι το ειδικό βάρος της Ουγγαρίας και επομένως οι δυνατότητές που έχουμε. Όμως αναζητώ εταίρους για να αλλάξουμε την πολιτική των κυρώσεων στην ΕΕ, που πιστεύω ότι δεν την μελετήσαμε προσεκτικά»...
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: