11.8.14

Η ΝΕΡΙΤ στα χέρια της Βούλτεψη!..



Δώδεκα μήνες μετά την ψήφιση του νόμου, με τον οποίο ιδρύθηκε η ΝΕΡΙΤ ΑΕ, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου επαναφέρει την...
κυβερνητική τάξη στην κρατική τηλεόρασή της. Χωρίς ακόμη να λειτουργεί πλήρως, με προσωπικό και πρόγραμμα, η κυβέρνηση με τροπολογία στο άσχετο νομοσχέδιο για το Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» στην Κηφισιά ξαναπαίρνει πίσω τον κρατικό φορέα. Τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου θα διορίζονται με εισήγηση του αρμόδιου υπουργού προς τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία θα αποφασίζει με απλή κομματική πλειοψηφία και ο διορισμός θα γίνεται με απόφαση του υπουργού. Η περίφημη «ανεξαρτησία» από την κυβέρνηση κράτησε στα χαρτιά έναν μόλις χρόνο. Η δικαιολογία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για την αλλαγή αυτή προκαλεί γέλια. «Δεδομένου ότι οι προβλεπόμενες στις ισχύουσες διατάξεις διαδικασίες επιλογής είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες και πολύπλοκες», σημειώνεται στην τροπολογία.

Η θεσμική επιστροφή της ΝΕΡΙΤ στον κυβερνητικό ομφάλιο λώρο γίνεται με την κατάργηση του «ανεξάρτητου φορέα» που προέβλεπε το προηγούμενο άρθρο 8 του νόμου 4173/2013, ο οποίος επέλεγε τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου και τα προωθούσε προς υπογραφή στον αρμόδιο υπουργό. Η αλλαγή αυτή προκάλεσε την αντίδραση μέχρι και του Παντελή Καψή, ενώ χλιαρές ήταν οι αντιδράσεις των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή. Για να γίνει σαφές πως το κρατικό Μέσο είναι κυβερνητικό, προβλέπεται πάλι η παροχή αμοιβής για τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου αλλά και αποζημίωσης για τις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ!..

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: