3.8.14

Η τρόικα ζητά "αίμα"...



Αν δεν πληρώσεις τρεις, σου παίρνουν το σπίτι και τις καταθέσεις...
Σε γόρδιο δεσμό για την κυβέρνηση εξελίσσεται το θέμα των 100 δόσεων στα ληξιπρόθεσμα χρέη καθώς η τρόικα, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές, διεμήνυσε προ ημερών πως...
ναι μεν αποδέχεται την πρόταση της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όπως σχεδιάστηκε πριν από λίγες μέρες σε κοινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά υπό όρους. Όρους δυσβάσταχτους που, μεταξύ άλλων, φτάνουν μέχρι και σε δημεύσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας αν υπάρξει καθυστέρηση στην εξόφληση των δόσεων.

Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", η τρόικα  θέτει  αυστηρές προϋποθέσεις και προδιαγραφές, με την πιο σκληρή, να είναι η τελική δήμευση περιουσιακών στοιχείων μέχρι του ποσού της οφειλής εάν ο οφειλέτης επί τρεις φορές δεν ανταποκριθεί στην υποχρέωση αποπληρωμής των δόσεών του.

Συγκεκριμένα, οι δανειστές στην πρόταση που μελετάται από το οικονομικό επιτελείο, ανατρέπουν τη λογική ο οφειλέτης απλώς να τίθεται εκτός ρύθμισης αν χάσει κάποιες δόσεις. Και για να επιτρέψουν στην κυβέρνηση αυτό το ουσιαστικό αλλά και «επικοινωνιακό» δώρο των δόσεων με μακρύ ορίζοντα, ζητούν «αίμα». Πρόκειται για μια απαίτηση η οποία προβληματίζει έντονα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς μετά την περιπέτεια με το θέμα των πλειστηριασμών κανένας δεν θέλει να τεθεί εκ νέου θέμα απώλειας ακίνητης περιουσίας ή απόσπασης χρημάτων από καταθετικούς λογαριασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: