14.8.14

Πανούσης κατά πάντων...

panousisΗ πρόταση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, με τίτλο ΣΟΔΗΑ (Σοσιαλιστική Δημοκρατική Αριστερά) προκάλεσε αίσθηση και, μάλιστα...
αντιμετωπίστηκε με ειρωνείες και επικριτικά σχόλια από πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, των «58» και της «Ελιάς».

Ο Πανούσης περίμενε να κατακάτσει ο κουρνιαχτός και χθες, με σχόλιό του υπό τον τίτλο «ένα σχόλιο=ουδέν σχόλιο», βάλλει με σκληρό τρόπο εναντίον των κεντροαριστερών που τον ειρωνεύτηκαν για την πρότασή του. Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η πρότασή του αυτή δεν σημαίνει ότι ο ίδιος επιλέγει να αυτονομηθεί πολιτικά από το κόμμα του, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι και θα παραμείνει βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Το σχόλιο του Γιάννη Πανούση έχει ως εξής:

"Έχει πολύ ενδιαφέρον ο (όχι πάντοτε ευπρεπής) τρόπος που αντιμετώπισαν την πρόταση για ΣΟΔΗΑ οι πρωτοπόροι μαχητές των 58 και της ΕΛΙΑΣ, οι κρυφοί υπερασπιστές του Σημιτισμού και του Βενιζελοκυβερνητισμού.

Αυτοί που εδώ και ένα χρόνο κόπτονται αρθρογραφώντας και κατηγορώντας κάθε αντίθετη φωνή ως προς την ανάγκη συσπείρωσης της «ΚεντροΑριστεράς» μόλις είδαν μια πρόταση που ξέφευγε από το ελεγχόμενο «καπέλωμά» τους άρχισαν τα αστειάκια και τους υπαινιγμούς ή τον πόλεμο των προθέσεων. Ουδείς δε αναφέρεται στο πολιτικό σκεπτικό της πρότασης ή έστω στην ουσία της.

Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω τη γνωστή τακτική του «αλληλοκαρφώματος».

Αναρωτιέμαι όμως: Γιατί οι ΚεντροΔεξιοί θέλουν να χαρακτηρίζονται ΚεντροΑριστεροί και να προβάλλονται ως τέτοιοι; Δεν τους αρκεί το ουδέτερο «Μεταρρυθμιστές» ή Τεχνοκράτες ή οι προσφιλείς σ’ αυτούς ιδιότητες Παντογνώστες ή Κήνσορες.

Υ. Γ.: Εγώ παραμένω βουλευτής και μέλος της ΔΗΜΑΡ. Το δικό τους ταξίδι άγονων γραμμών πού και πότε ακριβώς τελειώνει;
Καθηγητής Γιάννης Πανούσης
Βουλευτής ΔΗΜΑΡ"...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: