1.8.14

Αυτοχρηματοδότηση, η απάντηση στις περικοπές...

φωτ.αρχείου ΑΜΠΕ 

Την απόφαση να απελευθερωθούν από την ενιαία αρχή πληρωμών τα ερευνητικά κέντρα του ιδιωτικού δικαίου, τα ινστιτούτα, οι ειδικοί λογαριασμοί των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των...
ερευνητικών κέντρων που ανήκουν στο δημόσιο έλαβε η κυβέρνηση, μετά την ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας. «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση- θα προσαρμοστούμε σε όσα ισχύουν στις χώρες του δυτικού ημισφαιρίου και ιδιαίτερα στην ΕΕ» σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
  
Ο υπουργός Παιδείας συμπλήρωσε ότι "πλάι στο δυσμενές μέτρο της περικοπής των χρηματοδοτήσεων, που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει να ιδρύονται νέα πανεπιστήμια, προσθέτουμε δυνατότητα να μπορούν να αυτοχρηματοδοτούνται απευθυνόμενα είτε σε προγράμματα της ΕΕ είτε στην ιδιωτική πρωτοβουλία". Ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι η απόφαση αυτή έρχεται ως για αντίμετρο στις περικοπές 12%- 18% στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και 30% σε ό,τι αφορά την έρευνα.
 
Ακολουθεί η σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τον υπουργό Κ.Μητσοτάκη και την υφυπουργό Ε. Χριστοφιλοπούλου, κατά την οποία θα συζητηθούν εκκρεμή θέματα του υπουργείου (κυρίως για την αξιολόγηση στο Δημόσιο) παρουσία και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: