4.8.14

Σαμαράς: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση...

samarasgiounker1
Γιούνκερ: Πάλεψα σαν λιοντάρι...
LIVE VIDEO...

NEA ANAΡΤΗΣΗ

«Η Ελλάδα μετά από μια μακροχρόνια ύφεση έπειτα από μία επώδυνη δοκιμασία, μετά από κοπιαστική προσπάθεια, σήμερα, βγαίνει από την κρίση», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του μετά από ...
τη συνάντηση που είχε με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Αναφέρθηκε επίσης στις «πολύ σκληρές θυσίες» και στην «ωριμότητα» των Ελλήνων, αλλά και στην «χωρίς προηγούμενο ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που ενσαρκώνεται στον πρόσωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ».
Ο  Σαμαράς χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν «παλιό φίλο της Ελλάδας» και εξήρε τη στήριξή του στη χώρα μας την ώρα που όπως είπε, πύκνωναν οι φωνές για την απομάκρυνσή από το ευρώ.
«Ο  Γιούνκερ ήταν από εκείνους που κράτησαν ακέραια την πίστη τους στις δυνατότητες της Ελλάδας και της Ευρώπης», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αποτελεί τιμή για την χώρα το γεγονός ότι η Αθήνα είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του προέδρου της Κομισιόν.

Από την μεριά του ο Γιούνκερ, δεν παρέλειψε να επισημάνει τους "δεσμους αδελφότητας" με τον Σαμαρά, λέγοντας, «τα τελευταία χρόνια είχα την ευκαιρία να συνάψω δεσμούς αδερφότητας με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τον νιώθω φίλο και αδερφό μου».

Συνεχάρη, φυσικά, τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και τη στήριξη στο πρόσωπό του και πρόσθεσε ότι κατά την παραμονή του στη χώρα μας θα συναντηθεί και με άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε και στη μάχη που έδωσε η χώρα μας να βγει από την κρίση και τόνισε ότι «η Ελλάδα κατάφερε να επιβάλλει τη βούλησή της να αναλάβει δράση». «Ήμουν πρόεδρος του Eurogroup στις χειρότερες στιγμές της. Κατάφερα να πείσω τους υπολοίπους ότι η Ελλάδα αξίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης μας. Έδωσα μάχη σαν λιοντάρι με εκείνους που ήθελαν να απομακρύνουν την Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ»...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: