6.8.14

Σκυτάλη στη μάχη της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο...

http://www.newsbeast.gr/files/temp/DC47B16849C4B8ACE50D5A8CE0586957.jpg 
Με κεκτημένη ταχύτητα από τους χθεσινούς διαξιφισμούς και τις κόντρες στην αίθουσα της Βουλής αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα η συζήτηση στα θερινά τμήματα, καθώς...
είναι η ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που συμπεριλαμβάνει μεγάλο αριθμό δράσεων που αποτελούν τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του Σεπτεμβρίου, αλλά και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ελάφρυνση του χρέους, θεωρείται δεδομένο ότι θα ανεβάσει εκ νέου το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν ουσιαστικά προαναγγείλει εδώ και καιρό τη στάση που θα κρατήσουν.

Το πολυνομοσχέδιο έχει ήδη εδώ και ένα μήνα προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις αλλά και ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, καθώς αρκετές από τις μεταρρυθμίσεις που εμπεριέχει προκάλεσαν τις αντιδράσεις βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Σοβαρές αντιδράσεις εκφράστηκαν για τις αλλαγές που προωθούνται στο πόθεν έσχες πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων.

Το βράδυ της Τρίτης διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία, την οποία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για δύο διατάξεις του νομοσχεδίου για τα δάση, το οποίο ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η πρώτη διάταξη, για την οποία ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απλοποιεί και διευκολύνει την αδειοδότηση δόμησης σε χώρους μεταλλευτικών εργασιών, όπως π.χ. στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η δεύτερη διάταξη σχετίζεται με τον αποχαρακτηρισμό, υπό προϋποθέσεις, δασικών εκτάσεων. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη δηλώσει πως, στην περίπτωση που αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, θα προβούν στην κατάργηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

 newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: