10.8.14

Ιράκ: «Έθαψαν ζωντανά τα γυναικόπαιδα»...

 
Μαζική σφαγή 500 ανθρώπων...
Πάνω 500 μέλη της ιρακινής μειονότητας των Γεζίντι σκότωσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη διάρκεια της προέλασής τους στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Ιρακινός υπουργός ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο ...
Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι είπε ακόμη ότι οι τζιχανιστές έθαψαν ζωντανά κάποια από τα θύματά τους, περιλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, και ότι περίπου 300 γυναίκες απήχθησαν ως σκλάβες.
Παράλληλα, σε τουλάχιστον τέσσερις ακόμα αεροπορικές επιδρομές κατά των δυνάμεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που απειλούν μέλη της μειονότητας των Γεζίντι κοντά στην πόλη Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ, προχώρησε ο αμερικανικός στρατός, ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.
Ορισμένες από τις επιδρομές συμπεριλάμβαναν πολλαπλά μαχητικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ σύμφωνα με τις αναφορές τουλάχιστον 6 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και ένα φορτηγό καταστράφηκαν.
Οι επιδρομές είχαν ως στόχο «να υπερασπιστούν τους Γεζίντι από τις αδιάκριτες επιθέσεις των τρομοκρατών» του ΙΚ, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του στρατού.
agglia-anthropistiki-voitheia
Βρετανικά μεταγωγικά αεροσκάφη άρχισαν τις ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληθυσμούς που απειλούνται από την προέλαση των δυνάμεων του IK στο B. Ιράκ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπ. Διεθνούς Ανάπτυξης.
Ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Βρετανία
Δύο αεροσκάφη της βρετανικής αεροπορίας, που απογειώθηκαν χθες Σάββατο από την κεντρική Αγγλία προχώρησαν τη νύκτα σε ρίψεις στο Ορος Σιντζάρ πακέτων τροφίμων και νερού, αλλά και σκηνών, φίλτρων νερού και λαμπτήρων που φορτίζονται μέσω της ηλιακής ενέργειας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων.
Η βοήθεια προορίζεται πρωτίστως για τα μέλη της μειονότητας των Γεζίντι που έχουν καταφύγει στην ορεινή περιοχή και βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.
Αμερικανικά αεροσκάφη προχώρησαν επίσης σήμερα σε νέες ρίψεις προμηθειών στο Ορος Σιντζάρ, ενώ στις επόμενες ώρες στην εκστρατεία θα προστεθούν και γαλλικά αεροσκάφη.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: