11.8.14

Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Οι ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά...

Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Οι ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣαμαράΘέτουν ζήτημα επιβίωσης εκατοντάδων οικογενειών με επιστολή σε ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ...


Δεκατέσσερις μήνες μετά το "μαύρο" στην ΕΡΤ και οι απολυμένοι εργαζόμενοι ακόμη περιμένουν από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, τα αυτονόητα δηλαδή, και να δώσει...
τις προβλεπόμενες από το νόμο αποζημιώσεις.

Έχοντας υποστεί εδώ και έναν και πλέον χρόνο, εκτός από το σοκ της απόλυσης, αλλά και τη λοιδορία και τις φρούδες υποσχέσεις και ελπίδες από τους κυβερνώντες, οι απολυμένοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καλούν τις δημοσιογραφικές ενώσεις, ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ να συνεχίσουν να στηρίζουν τον αγώνα τους, που είναι αγώνας όλων των εργαζομένων στον κλάδο.

«Αν το κράτος- εργοδότης παρανομεί ακόμα και στο θέμα των αποζημιώσεων, ποιος θα εμποδίσει τους ιδιώτες- εργοδότες να παρανομήσουν τώρα που με μια βραδινή, Αυγουστιάτικη τροπολογία τα πήραν όλα;», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανοικτή επιστολή που συνέταξαν οι εκπρόσωποι στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Μάχη Νικολάρα και Νίκος Τσιμπίδας και απέστειλαν στις δημοσιογραφικές ενώσεις.

Αποκαλύπτουν γι’ ακόμη μια φορά τα ψέματα της κυβέρνησης και αποδομούν ένα-ένα τα επιχειρήματα και τις επιθέσεις που έχουν διατυπωθεί και ειπωθεί εδώ και 14 μήνες εναντίον τους, από τα γνωστά «παπαγαλάκια» της ενημέρωσης, αλλά και τους κυβερνητικούς υποστηρικτές, όπως ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

Με αφορμή, τέλος, το "αίτημα" του Προέδρου της ΝΕΡΙΤ κ. Μακρυδημήτρη για συνδιαμόρφωση "δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας με κοινές επιτροπές ΝΕΡΙΤ και ΠΟΕΣΥ, επισημαίνουν ότι η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ διαθέτουν κώδικα δεοντολογίας, ο οποίος παραβιάζεται συστηματικά από τη ΝΕΡΙΤ.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή:

Ανοιχτή επιστολή προς την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ

Όταν, στις 11 Ιουνίου του 2013, η κυβέρνηση έκλεισε τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα με τον διεθνώς καταξιωμένο διακριτικό τίτλο ΕΡΤ και έκανε τη χώρα περίγελο του κόσμου, δεν υπήρξε Έλληνας, όπου και αν ζει, και σε όποιο κομματικό η πολιτικό χώρο κα αν ανήκει, που να μην εξεγέρθηκε. Εξαίρεση αποτελούν φυσικά οι ένοικοι των υπογείων του Μαξίμου που εμπνεύστηκαν τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ και ό πρώην καλλιτέχνης και νυν διασκεδαστής της κυβερνητικής ΝΕΡΙΤ (ελέω πρωθυπουργικής φιλίας) Ρένος Χαραλαμπίδης. Η κυβέρνηση υπό την πίεση της γενικής κατακραυγής ακολούθησε με ευλάβεια και συνέπεια την προσφιλή της τακτική στη διαχείριση κρίσεων: Επιχείρηση δαιμονοποίησης της ΕΡΤ και των εργαζόμενων της και ψεύτικές υποσχέσεις.

ΨΕΜΑ ΠΡΩΤΟ και μάλιστα από τα πρωθυπουργικά χείλη: «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν γενναιόδωρα» λες και αυτό θα αποτελούσε εξήγηση η δικαιολογία για τα ανήκουστα που προκάλεσε.

ΨΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ το οποίο και επέτρεψε στην κυβέρνηση να συνεχίσει να ρημάζει τις ζωές όλων μας αφού έδωσε το αναγκαίο άλλοθι στον Ευάγγελο Βενιζέλο να παραμείνει στον κυβερνητικό σχηματισμό και να πάρει ως αντάλλαγμα τη θέση του αντιπροέδρου: «Θα επαναπροσληφθούν 2000 από τους 2656 απολυμένους της ΕΡΤ».

ΨΕΜΑ ΤΡΙΤΟ που μόνο ως σύντομο ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί: «Θα δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο ανεξάρτητο πραγματικά δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα».

Αυτά τα τρία βασικά ψέματα ήταν μόνον η αρχή. Άλλωστε είναι η μοίρα του ψεύτη να αναγκάζεται να καλύψει τα ψέματα του με άλλα ψέματα.

Σήμερα, 14 μήνες μετά, η πραγματικότητα ξεπερνά και τις χειρότερες προβλέψεις.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: