4.8.14

Απόσυρση της τροπολογίας για τα ΜΜΕ ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ...

bobolaspsixaris 
Την απόσυρση της τροπολογίας που ρυθμίζει ζητήματα συγχωνεύσεων στον χώρο των MME και διαφήμισης ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Κουρουμπλής, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «αναγκάστηκε σήμερα να...
ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής, την παρέμβασή του για να ανακληθεί η συζήτηση και να αποσυρθεί η διάταξη, με το σκεπτικό ότι η τροπολογία δεν έχει σχέση με το νομοσχέδιο στο οποίο κατατέθηκε» και επειδή «είναι μια διάταξη χαριστική και προκλητική».
H τροπολογία που αφορά στα ΜΜΕ, εντάχθηκε στο υπό συζήτηση Ν/Σ για το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» «κατά τρόπο απολύτως παράτυπο και σκανδαλώδη» σημειώνει η Κουμουνδούρου.
Έκτακτη συνεδρίαση στην ΕΣΗΕΑ
Συνεδριάζουν σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, οι πρόεδροι των συνεργαζόμενων ενώσεων στα ΜΜΕ προκειμένου να εξετάσουν τα ζητήματα που προκύπτουν από την αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας που προωθείται για ψήφιση στην Βουλή από τη συγκυβέρνηση.
efimerides2
ΣΥΡΙΖΑ: «Καθιερώνεται απροκάλυπτα ένα νέο πλαίσιο πλήρους αυθαιρεσίας και μεροληψίας»
Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι δεν είναι μόνο παντελώς άσχετη τροπολογία, σε σχέση με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, αλλά είναι και απολύτως παράνομη η διαδικασία εισαγωγής της και αυτό «τεκμηριώνεται και από τη σαφέστατη διατύπωση του Γενικού Λογιστηρίου, με την οποία απεκδύεται του ίδιου του ρόλου του για την οικονομική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων που θα επιφέρει η τροπολογία, με έκθεση η οποία αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση για τη συζήτηση και τη σχετική υπερψήφισή της».
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι πέρα από τα διαδικαστικά ζητήματα υπάρχει ζήτημα και με το περιεχόμενο της τροπολογίας, «καθώς αυτό αποτελεί κυριολεκτικά ένα νέο συμβόλαιο των πολιτικών δυνάμεων της συγκυβέρνησης με τη διαπλοκή στον χώρο των μίντια» και προσθέτει ότι «με την τροπολογία ως σύνολο και με τις συγκεκριμένες διατάξεις καθιερώνεται απροκάλυπτα ένα νέο πλαίσιο πλήρους αυθαιρεσίας και μεροληψίας υπέρ των συμφερόντων συγκεκριμένων επιχειρηματιών».
Επίσης, όπως σημειώνει «»τακτοποιούνται» ζητήματα των ιδιοκτησιακών σχέσεων και των συγχωνεύσεων των μίντια ως βήμα, πέραν των άλλων, για τη διαγραφή τεράστιων χρεών και ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις εργαζομένων μέσω και της αυθαίρετης αλλαγής του χαρακτήρα των ραδιοτηλεοπτικών μέσων και των ενδο- ομιλικών μετακινήσεων». Και συμπληρώνει: «Δίνεται για πολλοστή φορά παράταση στην παράνομη λειτουργία των μέσων και υπονομεύονται τα ασφαλιστικά ταμεία και πλήττεται καίρια ο Τύπος μέσω του νέου καθεστώτος για τις διαφημίσεις, τις δημοσιεύσεις και το αγγελιόσημο».
Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Όλα τα παραπάνω «διευθετούνται» μέσα σε ένα νέο απολύτως προνομιακό για τη διαπλοκή πλαίσιο με υπέρβαση όλων των ισχυουσών νομοθετικών διατάξεων. Προφανής στόχος, μετά και την κατάργηση της ΕΡΤ και το σκάνδαλο της DIGEA, η δημιουργία συνθηκών καρτέλ και η ολόπλευρη στήριξη της μιντιακής διαπλοκής που εξυπηρέτησε με συνέπεια τις μιντιακές πολιτικές και που βεβαίως υπονομεύει ευθέως την ίδια τη δημοκρατία μας».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: