20.8.14

Στο επίκεντρο το πρόγραμμα...

Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή πρώτη -μετά τις θερινές διακοπές- σύσκεψη της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, κινείται η Κουμουνδούρου.

Αιτία, το γεγονός ότι ο...
χρόνος τελειώνει και ως τη ΔΕΘ, οπότε και ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του νέου, κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος, θα πρέπει να είναι όλα έτοιμα. Και αν το βασικό μέλημα είναι πλέον η ολοκλήρωση, ακόμα και στις λεπτομέρειές του, του ίδιου του προγράμματος, τις επόμενες μέρες στην Κουμουνδούρου αναμένεται να επιχειρηθεί να καμφθούν και οι όποιες αντιδράσεις σε επιμέρους θέματα, ώστε το όλο κείμενο να εγκριθεί αλλά και να εκφράζει όλους στο κόμμα.

Για την εκτενή συζήτησή του άλλωστε, με στόχο την τελική επικύρωσή του, θα συνεδριάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Στο μεταξύ, στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν οι επιμέρους θεματικές εκδηλώσεις, που στην πορεία προς την ΔΕΘ θα διασαφηνίσουν τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα όπως η φορολογία, η ανεργία, η ανάπτυξη και τα κόκκινα δάνεια.

Και αν στο θέμα της φορολογίας, υπάρχουν καταγεγραμμένες διαφωνίες μεταξύ των στελεχών κυρίως στο θέμα της φορολόγησης ή μη της περιουσίας, καθώς και το όριο που συνιστά την περιουσία αυτή «μεγάλη», τις όποιες «παρεξηγήσεις» τουλάχιστον ως προς τον ΕΝΦΙΑ ανέλαβε να λύσει χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Κάνοντας λόγο για έναν «άδικο νόμο που οδηγεί στη δήμευση περιουσιών», διεμήνυσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά του ΕΝΦΙΑ», ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι για την Κουμουνδούρου, οποιαδήποτε πρόταση φορολόγησης των ακινήτων ξεκινά μέσα από την κατάργησή του...

Αντιδράσεις όμως, έχουν εκφραστεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και αναφορικά με τα «κόκκινα δάνεια», με την πρόταση του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής για δημιουργία ενός ενδιάμεσου φορέα που θα τα διαχειριστεί να αποτελεί «κόκκινο πανί» για την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη που επιμένει στην ανάγκη εθνικοποίησης των τραπεζών.

Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα με την ΓΣΕΒΕΕ

Στο μεταξύ, συνεχίζοντας τις συναντήσεις του στην πορεία προς την ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στις έντεκα σήμερα το πρωί με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ. Η συνάντηση θα γίνει στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και στο επίκεντρό της θεωρείται βέβαιο ότι θα βρεθεί η ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: