13.8.14

Εγκλωβισμένη στον ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση...

samaras-xardouvelisΑπό τη μία γκάφα στην άλλη πέφτει το κυβερνητικό επιτελείο, με το υπουργείο Οικονομικών να μην καταφέρνει να βρει λύση στα λάθη που έχουν διαπιστωθεί στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ενώ τα περιθώρια...
ελιγμών έναντι της τρόικας είναι μηδαμινά.
         
Υπό πίεση βρίσκεται η κυβέρνηση καθώς στις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να ανακοινωθούν οι διορθώσεις και οι νέες επιβαρύνσεις του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων και μέχρι τώρα παρατηρείται σωρεία λαθών από το υπουργείο Οικονομικών.

Η αναβολή της πρώτης δόσης, με τον τρόπο που συμφωνήθηκε ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και τους εκπροσώπους της τρόικας (με το παράλληλο πάγωμα των επιστροφών και των συμψηφισμών), κατέδειξε τα στενά έως ανύπαρκτα περιθώρια ελιγμών που έχει η κυβέρνηση.

Με τα φορολογικά έσοδα να είναι στον αέρα μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, η συνάντηση του κυβερνητικού κλιμακίου με την τρόικα στο Παρίσι στις αρχές του μήνα μόνον ευχάριστη δεν προδιαγράφεται.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε χθες (Τρίτη) τον τύμβο Καστά στην Αρχαία Αμφίπολη συνοδευόμενος από τον υπουργό Πολιτισμού Κ. Τασούλα και ενημερώθηκε από την αρχαιολόγο Κ. Περιστέρη για την πορεία των ανασκαφών.

Πέραν του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει η αρχαιολογική ανακάλυψη, είναι εμφανής η προσπάθεια του κ. Σαμαρά να γυρίσει την ατζέντα της κυβέρνησης που βρίσκεται κολλημένη στο φιάσκο του ΕΝΦΙΑ και επιπλέον των προβλημάτων ζωτικής σημασίας που έχουν οι παραγωγοί της Μακεδονίας από την κρίση στις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: