9.8.14

«Ας μην ξεχνά τη θέση της!»...


 Λεκτική επίθεση Ερντογάν σε γυναίκα δημοσιογράφο...
Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, ο Ταγίπ Ερντογάν - που θεωρείται σίγουρος νικητής των προσεχών προεδρικών εκλογών - χαρακτήρισε την Τουρκάλα δημοσιογράφο του βρετανικού Economist και της τουρκικής Taraf Αμπερίν Ζαμάν «ξεδιάντροπη γυναίκα», συστήνοντάς της να...
«μην ξεχνά τη θέση της», ύστερα από σχόλιό της σε τηλεοπτική συζήτηση.

Νέες επικρίσεις δέχθηκε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος στις αυριανές εκλογές Ταγίπ Ερντογάν γύρω από τις θέσεις του για τα ΜΜΕ και τις γυναίκες.
Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε την Τουρκάλα δημοσιογράφο του βρετανικού Economist και της τουρκικής Taraf Αμπερίν Ζαμάν «ξεδιάντροπη γυναίκα», συστήνοντάς της να «μην ξεχνά τη θέση της», ύστερα από σχόλιό της σε τηλεοπτική συζήτηση.
Η κ. Ζαμάν είχε ρωτήσει τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αν είναι ορθό μία μουσουλμανική κοινωνία να αμφισβητεί τους ίδιους της τους θεσμούς.
Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ της Πέμπτης στη Μαλάτεια (αρχαία Μελιτινή), ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε, χωρίς να κατονομάσει την κ. Ζαμάν: «Η ακτιβίστρια, ενδεδυμένη τον δημοσιογραφικό μανδύα, αυτή η ξεδιάντροπη γυναίκα, ας μην ξεχνά τη θέση της! Σου έδωσαν μία πένα και γράφεις μία στήλη στον Τύπο, αλλά τολμάς να προσβάλεις μία κοινωνία που είναι κατά το 99% μουσουλμανική».
Στην έντυπη απάντησή της, η κ. Ζαμάν αποκαλύπτει ότι έχει πέσει θύμα εκστρατείας συκοφαντίας από μερίδα των προσκείμενων στην κυβέρνηση ΜΜΕ, χρησιμοποιώντας εκφράσεις εναντίον της όπως «Εβραία σκύλα», που θα «έπρεπε να γίνει οδαλίσκη των ισλαμιστών του Ιράκ».
Ολες οι ενδείξεις, στο μεταξύ, τείνουν στο συμπέρασμα ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα εκλεγεί με άνεση στην προεδρία, χάρη στην πρώτη λαϊκή προεδρική ψήφο στην ιστορία της τουρκικής δημοκρατίας.
Η αναμενόμενη επιτυχία του 60χρονου πρωθυπουργού πιστώνεται πρωτίστως στη χαρισματική προσωπικότητά του, αλλά και στα οικονομικά οφέλη της πολιτικής του, που δημιούργησε νέα μεσαία τάξη στη χώρα.
Η επιδέξια αξιοποίηση του τουρκικού εθνικισμού, του εγγενούς αντιαμερικανισμού και του κοινωνικού συντηρητισμού της Τουρκίας από τον πρώην δήμαρχο της Πόλης αποδεικνύεται πιο αποτελεσματική από τις επικρίσεις των αντιπάλων του περί δημοκρατικού ελλείμματος και παραβίασης της ελευθεροτυπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: