9.8.14

Σύννεφα στις σχέσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ...

sam ven

Σύννεφα στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων εμφανίστηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διεκδικεί ωστόσο αυτά που πιστεύει ότι του ανήκουν, αποφασισμένος να ...
μην αφήνει πλέον την …δόξα στον Αντώνη Σαμαρά.
Οι διαρροές περί «εντολής Σαμαρά» να επανέλθει το παλιό σύστημα για την φορολόγηση ακινήτων σε 4000 οικισμούς της χώρας, αλλά και η πρωτοβουλία του να εξαγγείλει μέτρα για την απασχόληση, τα οποία σε πολλά σημεία αποτελούσαν «κόπια» παλιότερων προτάσεων του ΠΑΣΟΚ, έβγαλαν εκτός εαυτού τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Εξού και η αιφνίδια επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Πέμπτης και η κίνησή του να ανακοινώσει ο ίδιος εξερχόμενος τα «καλά νέα» για την παράταση στην πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και την πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης στις 25 Αυγούστου αμέσως μετά.
Αν όμως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να μην αφήνει στο εξής «να πέφτει τίποτα κάτω» και πάντως να σταματήσει την τακτική του Μεγάρου Μαξίμου να καρπώνεται εκείνο όλες τις θετικές κινήσεις της κυβέρνησης, αφήνοντας μόνο φθορά για το ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ βλέπουν τα πράγματα από την εντελώς αντίθετη πλευρά.
Δεν είναι λίγα τα στελέχη που αναρωτιούνται από πού και ως πού ανακοίνωσε τα «καλά νέα» ο Ευάγγελος Βενιζέλος έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και γιατί το δέχεται αυτό ο πρωθυπουργός. Θυμίζουν μάλιστα ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν εκείνος που είχε εξαγγείλει ως και τον …ανασχηματισμό προ μηνών.
Και αν οι σχέσεις των δύο κομμάτων βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο μέσα στην θερινή ραστώνη, αντιλαμβάνεται κανείς τι θα γίνει σε τυχόν …προεκλογική περίοδο.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: