7.8.14

Επιφυλάσσεται για νέες κυρώσεις στη Ρωσία, η ΕΕ μετά το εμπάργκο...


Διευρύνει η Ρωσία το εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Αυστραλια, τον Καναδά και τη Νορβηγια, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Από σήμερα 7 Αυγούστου και για έναν χρόνο παγώνουν οι...
εισαγωγές οπωροκηπευτικών προϊόντων, κρέατος, ψαριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τις εν λόγω χώρες. Να λάβει «όλα τα προσήκοντα μέτρα» επιφυλάσσεται η Ευρωπαϊκή Ενωση .
Παιδικές τροφές και αλκοολούχα - συμπεριλαμβανομένου του κρασιού - εξαιρούνται από το εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων. Η απαγόρευση για εξαγώμενα στη Ρωσία ελληνικά προϊόντα δεν θα αφορά επίσης πιθανότατα το λάδι και τις ελιές.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας δήλωσε ότι η Μόσχα εξετάζει να επιβάλει απαγόρευση της διέλευσης επάνω από το ρωσικό έδαφος των πτήσεων αεροπορικών εταιρειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών από και προς την Ασία. Οι δηλώσεις του Μεντβέντεφ ακολούθησαν αυτές του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που την Τετάρτη ανακοίνωσε περιορισμούς στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τις χώρες της Ε.Ε σε αντίποινα για τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι Βρυξέλλες στη Μόσχα για την ουκρανική κρίση.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιφυλάσσεται να λάβει «όλα τα προσήκοντα μέτρα», χαρακτηρίζοντας «σαφώς πολιτική απόφαση» το εμπάργκο των ρωσικών αρχών.  «Μετά από μία πλήρη αποτίμηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των μέτρων τα οποία ελήφθησαν από την Ρωσική Ομοσπονδία, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να λάβουμε τα προσήκοντα μέτρα», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: