17.8.14

Το κύρος της Προεδρικής εκλογής...





Η ιστορία επαναλαμβάνεται και μάλιστα σε συνθήκες κρίσιμες για το μέλλον της χώρας...
Η λειτουργία της δημοκρατίας ταυτίζεται με τη λειτουργία των θεσμών της. Στη χώρα μας, η υπολειτουργία των θεσμών της δημοκρατίας προκάλεσε τη σημερινή σοβαρή κρίση.
Το περίεργο είναι ότι ...
η πολιτική ηγεσία της χώρας, όλου του πολιτικού φάσματος, δεν αξιολογεί αυτή την πλευρά της παρακμής και δίνει χώρο για την απομάκρυνση από τις αξίες μιας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας. Το αποκορύφωμα του ευτελισμού των θεσμών είναι τα μέσα που ενεργοποιούνται για την εκλογή του συμβόλου ενότητας του λαού μας, του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πότε δίνεται γη και ύδωρ σε κάποιο βουλευτή, πότε έγχρωμα ψηφοδέλτια, πότε υποχωρήσεις της κυβέρνησης στην αντιπολίτευση για αποφυγή των πρόωρων εκλογών… Αυτές είναι οι πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το πολιτικό σύστημα για την εκλογή του Πρώτου Πολίτη της χώρας.

Βέβαια, δε λείπουν και οι εκβιασμοί με αφορμή την υποχρεωτική εκλογή Προέδρου στο μέσον της κυβερνητικής θητείας. Το σενάριο αυτό υλοποιήθηκε μια φορά και τώρα προετοιμάζεται και η δεύτερη... Η ιστορία επαναλαμβάνεται και μάλιστα σε συνθήκες κρίσιμες για το μέλλον της χώρας.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Χρήστου Β. Μασσαλά, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: