3.8.14

Διαμαντένια... νίκη!...


Μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση και νίκη για τον Ολυμπιακό στον τελευταίο του αγώνα στο ICC.
Οι Πειραιώτες επικράτησαν με...
4-5 στην διαδικασία των πέναλτι της Μάντσεστερ Σίτι.
Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2, με τον Διαμαντάκο να σκοράρει δις για τους Πρωταθλητές Ελλάδας και να φτάνει τα 3 γκολ συνολικά στο ICC.
Στην διαδικασία των πέναλτι, έλαμψε ο Ρομπέρτο, ο οποίος απέκρουσε δύο των Πρωταθλητών Αγγλίας, ενώ το πέναλτι του Μίκα Ρίτσαρντς, πέρασε ψηλά άουτ.
Ο Μίτσελ είχε την ευκαιρία να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα από την κατάσταση των παικτών του, ενώ στα εντυπωσιακά, η νοοτροπία νικητή που έδειξαν οι Πειραιώτες, κόντρα σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο.

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, παρέταξε τη ομάδα με σύστημα 4-4-2. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από την εστία, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά στα αριστερά οι Ελαμπντελαουί, Μανωλάς, Σιόβας και Μαζουακού. Αμυντικό χαφ ήταν ο Σάμαρης, ενώ δεξιός εσωτερικός μέσος ο Μανιάτης και αριστερός ο Κασάμι. Ο Ντομίνγκεζ αγωνίστηκε σε έναν ελεύθερο ρόλο, πίσω από τους επιθετικούς Σαβιόλα και Διαμαντάκο.
Ο αγώνας…
Ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος στον αγώνα και στο 2’ οι Σαβιόλα και Ντομίνγκεζ συνεργάστηκαν άψογα, με τον δεύτερο να πλασάρει από κοντά εύστοχα, αλλά το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ.
Η απάντηση της Σίτι ήρθε στο 7’ με τον Νασρί να πλασάρει από καλή θέση μέσα στη περιοχή και τη μπάλα να περνάει άουτ. Στο 18’ ο Γιόβετιτς έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Σαβιόλα πήρε τη κεφαλιά από καλή θέση, ύστερα από σέντρα του Ελαμντελαουί, αλλά ο Χαρτ μπλόκαρε εύκολα.
Στο 27’, η Σίτι απείλησε την εστία του Ολυμπιακού, όταν ο Γιάγια Τουρέ έκανε το φαλτσαριστό πλασέ έξω από τη περιοχή, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο.
Οι Άγγλοι τελικά κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στο 35’. Ο Γιόβετιτς πέρασε τον Σάμαρη από τα δεξιά και πλάσαρε, με τη μπάλα να περνάει μέσα από τα πόδια του Αβραάμ και εν συνεχεία να καταλήγει στη δεξιά γωνία του Ρομπέρτο.
Η χαρά τους, όμως, δεν κράτησε πολύ. Στο 37’ ήρθε η απάντηση του Ολυμπιακού και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Σαβιόλα με ωραία κάθετη στη πλάτη της άμυνας τροφοδότησε τον Μανιάτη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, γύρισε στον Διαμαντάκο, ο οποίος έκανε την προσποίηση και πλάσαρε εύστοχα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Αυτό το σκορ δεν άλλαξε με τη συμπλήρωση των πρώτων 45’ του αγώνα.

Στην επανάληψη, η Σίτι άγγιξε το… 2-1 στο 47’, με τους Γιόβετιτς και Ζουκουλίνι να μην μπορούν εξ επαφής να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο Μανιάτης απέκρουσε σωτήρια ισάριθμές φορές.
Τελικά, όμως, οι Άγγλοι βρήκαν τον… δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στο 52’ ο Σίλβα κέρδισε πέναλτι από τον Μανωλά και ο Κολάροφ νίκησε τον Ρομπέρτο από τα ένδεκα βήματα, δίνοντας προβάδισμα στους «πολίτες».

Στο 58’ ο Ρομπέρτο απέκρουσε εντυπωσιακά, δυνατό σουτ του Σίλβα από το ύψος του πέναλτι, λέγοντας «όχι» σε τρίτο γκολ.
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει το ματς στα... ίσα στο 66’ με νέα ωραία ομαδική προσπάθεια και σκόρερ πάλι στον Διαμαντάκο. Ο Γκαζαριάν με εξαιρετική κάθετη πάσα, βρήκε τον Διαμαντάκο στην πλάτη της άμυνας και ο νεαρός στράικερ, πέρασε τον Χαρτ και πλάσαρε εύστοχα, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στο ICC.

Στο 85’ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει τρίτο γκολ, όταν ο Σάμαρης με εντυπωσιακή κάθετη βρήκε μέσα στην περιοχή τον Κολοβό, αλλά ο δεύτερος δεν έκανε καλό κοντρόλ, με αποτέλεσμα να χαθεί η μπάλα και η ευκαιρία.
Έτσι, η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2 και ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί αστόχησαν από πλευράς Σίτι οι Μίλνερ, Σινκλέρ και Μίκα Ρίτσαρντς, ενώ από τον Ολυμπιακό οι Ντοσεβί και Αβραάμ Παπαδόπουλος.
Τα δύο πέναλτι των Άγγλων απέκρουσε ο Ρομπέρτο, ενώ στο τελευταίο ο Μίκα Ρίτσαρντς έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ και ο Παπάζογλου με εύστοχο χτύπημα, χάρισε τη νίκη στους Πρωταθλητές Ελλάδας με σκορ 4-5.

Αναλυτικά:

- Σίλβα εύστοχος.
- Σάμαρης εύστοχος.
- Κολάροφ εύστοχος
- Ντοσεβί άστοχος.
- Μίλνερ άστοχος.
- Σινκλέρ άστοχος.
- Γκαζαριάν εύστοχος.
- Ζουκουλίνι εύστοχος.
- Αβραάμ Παπαδόπουλος άστοχος.
- Γκουιντέτι εύστοχος.
- Μπουχαλάκης εύστοχος.
- Μίκα Ρίτσαρντς άστοχος.
- Παπάζογλου εύστοχος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (68' Σαλίνο), Μανωλάς (63' Αυλωνίτης), Σιόβας (13' λ.τ. Παπαδόπουλος), Μαζουακού, Μανιάτης (67' Κολοβός), Σάμαρης, Κασάμι (64' Μπουχαλάκης), Ντομίνγκεζ (64' Γκαζαριάν), Σαβιόλα (46' Ντοσεβί), Διαμαντάκος (68' Παπάζογλου).
Μάντσεστερ Σίτι (Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κλισί (46' Ρίτσαρντς), Κολάροφ, Μπογιάτα, Ρεκίκ, Φερνάντο (46' Μίλνερ), Νάβας (46' Σίλβα), Τουρέ (46' Γκαρσία), Νασρί (46' Ζουκουλίνι), Γιόβετιτς (75' Σινκλέρ), Τζέκο (46' Γκουιντέτι) .

woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: