12.8.14

ΗΠΑ: Ταραχές για δεύτερη νύχτα...

...μετά τη δολοφονία 18χρονου από αστυνομικό στο Μισούρι...


Για δεύτερη νύχτα συνεχίστηκαν οι ταραχές στο Φέργκιουσον του Μισούρι, μετά τη δολοφονία έφηβου Αφροαμερικανού το Σαββατοκύριακο από την αστυνομία.

Αστυνομικοί με ειδική εξάρτυση για την...
καταστολή ταραχών εκτόξευσαν δακρυγόνα για να διαλύσουν ένα πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων κοντά σ' ένα κτίριο που είχε πιάσει φωτιά στη διάρκεια των ταραχών τη νύχτα της Κυριακής. Σκηνές χάους επικράτησαν, με οχήματα της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και αστυνομικές ενισχύσεις να έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο Φέργκιουσον, ένα προάστιο του Σεντ Λούις στο οποίο ζουν κυρίως Αφροαμερικανοί, το απόγευμα του Σαββάτου, έπειτα από μια συμπλοκή με όπλο μέσα σ' ένα περιπολικό, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Το FBI άρχισε έρευνα γι' αυτή τη φυλετικά φορτισμένη υπόθεση.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας στην υπόθεση είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως ο Μπράουν, πριν σκοτωθεί από την αστυνομία, είχε σηκώσει ψηλά τα χέρια για να δείξει πως είναι άοπλος.

"Είχε μόλις πάρει το απολυτήριο και θα πήγαινε στο κολέγιο", είπε η μητέρα του Μπράουν, μιλώντας δακρυσμένη σε συνέντευξη Τύπου. Η οικογένεια Μπράουν προσέλαβε τον Μπέντζαμιν Κραμπ, το δικηγόρο που είχε εκπροσωπήσει την οικογένεια του Τρέιβον Μάρτιν, του μαύρου έφηβου ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το 2012 από έναν εθελοντή φύλακα κοινότητας.

Δεν έχει γίνει σαφές από την αστυνομία γιατί ο νεαρός βρισκόταν στο περιπολικό. Τουλάχιστον ένας πυροβολισμός ρίχθηκε στη διάρκεια της συμπλοκής και στη συνέχεια ο αστυνομικός – που υπηρετεί εδώ και έξι χρόνια στο σώμα – πυροβόλησε και πάλι πριν εγκαταλείψει το αυτοκίνητο. Η ταυτότητα του αστυνομικού δεν έγινε γνωστή...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: