19.8.14

Π. Σκουρλέτης: Αμάρτησε για την τρόικα, η κυβέρνηση με τον ΕΝΦΙΑ ...

Π. Σκουρλέτης: Αμάρτησε για την τρόικα, η κυβέρνηση με τον ΕΝΦΙΑ (Video)
BINTEO...
«Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η κατάργηση αυτού του ληστρικού φόρου» δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης για τον ΕΝΦΙΑ το πρωί στο Mega. «Πρόκειται για ένα άδικο νόμο που οδηγεί στη δήμευση περιουσιών» εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Κατήγγειλε ως υποκριτική τη ...
στάση της κυβέρνησης γιατί ήταν απολύτως γνωστό το που οδηγεί ο ΕΝΦΙΑ καθώς είναι ακολουθεί την πολιτική επιλογή της υποτίμησης της αξίας των ακινήτων που εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό της κυβερνητικής πολιτικής που είναι η εσωτερική υποτίμηση.
«Ο ΕΝΦΙΑ εντάσσεται στο πλαίσιο ενός καλομελετημένου σχεδιασμού και αποτελεί κυβερνητική επιλογή, δεν πρόκειται για λάθος. Τώρα διαπιστώνει ότι αυτή η επιλογή την φέρνει σε ρήξη με την κοινωνία, στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι είναι «λάθος και αποπροσανολιστικό να αξιολογήσουμε το συγκεκριμένο μέτρο ερήμην της συνολικής εφαρμοζόμενης πολιτικής για τα ακίνητα. "Δηλαδή το θέμα των αντικειμενικών αξιών δεν το ξέρουμε; Το μεταθέτουν για το 2016, γιατί; Δεν θα έχει διευρυνθεί η ψαλίδα μεταξύ των αντικειμενικών και των εμπορικών αξιών, αυτό δεν θα επιβαρύνει περισσότερο τους ιδιοκτήτες ακινήτων;"
Εξέφρασε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ "προφανώς πρέπει να υπάρχει φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, αλλά όχι από «το πρώτο τετραγωνικό» ενώ δήλωσε ότι "πρέπει να υπάρχει ένα αφορολόγητο τετραγωνικών, ώστε να προστατεύεται η πρώτη κατοικία."
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να τονώσει το διαλυμένο ηθικό της κυβερνητικής παράταξης, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. λένε ότι έχουν τους 180 βουλευτές που δεν τους έχουν. Μιλάνε για φοροαπαλλαγές, ανακάλυψαν το θέμα των δόσεων, λες και έχει μεγάλη σημασία αν οι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ, θα είναι 6 ή 7.»
Σε ερώτηση ευθεία αναπαραγωγή της κυβερνητικής προπαγάνδας για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει όχι σε όλα, ο εκπρόσωπος τύπου απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει όταν υπάρχει κάτι σωστό, όπως π.χ. στο τελευταίο νομοσχέδιο, που έφερε στη Βουλή ο κ. Χαρδούβελης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Ο δικομματισμός ήρθε η ώρα να πληρώσει, τι να κάνουμε;

Καταγγέλλοντας τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, στον οποίο εντάσσεται η κυβερνητική πολιτική, ο Π. Σκουρλέτης τόνισε ότι «ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δαπανών» που επικαλείται η κυβέρνηση «μεταφράζεται και σε συγκεκριμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες, συνταξιοδοτικό σύστημα, νοσοκομειακές καλύψεις, ποιότητα παιδείας, αν κατεβάσουμε τις δαπάνες στο επίπεδο μιας αφρικανικής χώρας, προφανώς θα έχουμε και τις αντίστοιχες περιουσίες.
Στο ΣΥΡΙΖΑ μας ενδιαφέρει να υπάρχει σύνταξη μετά το 2015 ανάλογη με τις εισφορές των πολιτών. Επιπλέον δεν μπορούμε να περνάμε με ελαφρά τη καρδία το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων, όταν αυτή η κυβέρνηση ευθύνεται για τη ληστεία των πόρων των ταμείων, ή όταν είχε άτοκα τα λεφτά των ασφαλισμένων στην Τράπεζα της Ελλάδας και όταν ξέρουμε ότι βούταγαν τα αποθεματικά τους, ε αυτός ο  δικομματισμός ήρθε η ώρα να πληρώσει, τι να κάνουμε;»


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: