4.8.14

Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ όσοι έχουν σεισμόπληκτα ακίνητα...

seismopliktoi

Σε συμψηφισμούς για όσους έχουν και άλλα ακίνητα σε σεισμόπληκτες περιοχές.
Απαλλάσσονται από τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων όσοι έχουν σεισμόπληκτα ακίνητα. Σύμφωνα με ...
στελέχη του υπουργείο Οικονομικών όσοι έχουν ακίνητα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί σεισμόπληκτα δεν θα τα πληρώσουν στις 29 Αυγούστου όπου λήγει η διορία πληρωμής της πρώτης δόσης. Θα περιμένουν σχετική ανακοίνωση τον Σεπτέμβριο από το υπουργείο Οικονομικών με την οποία θα απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ. Σε κάθε περίπτωση οι σεισμόπληκτοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην εφορία ή ηλεκτρονικά για να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ. Σημειώνεται και πάλι ότι για οι ανωτέρω δεν χρειάζεται να πληρώσουν την πρώτη δόση καθώς ούτε και τις επόμενες.
Ωστόσο, όσοι έχουν περισσότερα από ένα ακίνητα σε σεισμόπληκτη περιοχή εκ των οποίων ένα από αυτά είναι χαρακτηρισμένο προβληματικό θα πληρώσουν κανονικά τον φόρο και θα γίνει συμψηφισμός αργότερα.
Στο μεταξύ σε δύο εβδομάδες θα εκδοθεί απόφαση από τη γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων με την οποία θα παρέχονται οδηγίες για τις απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα η απόφαση θα αφορά τους πολύτεκνους, όσους έχουν αναπηρίας και αδυναμία αποδεδειγμένη πληρωμής του φόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: