6.8.14

Κύπρος: Μαζικός ξεσηκωμός κατά των εκποιήσεων...



Μαζική κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την εκποίηση ενυπόθηκων ακινήτων, προανήγγειλαν χθες (Τρίτη) δυο συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΠΕΟ και ΔΕΟΚ), η Κίνηση κατά των εκποιήσεων και άλλες οργανώσεις.

Η...
κινητοποίηση αναμένεται ότι θα κορυφωθεί με μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση για την πραγματοποίηση της κινητοποίησης λήφθηκε σε κοινή συνεδρία της ΠΕΟ, της ΔΕΟΚ, της Κίνησης κατά των εκποιήσεων και άλλων οργανώσεων που συμμετέχουν στην πλατφόρμα οργανώσεων υπό το σύνθημα «η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί».

«Εμείς ως συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις αντιδρούμε δυναμικά, αποφασιστικά, στην οποιαδήποτε πιθανότητα εκποίησης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης, ανθρώπων που δεν μπορούν σήμερα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι των τραπεζών λόγω του ότι η κρίση τους οδήγησε στην ανεργία ή σε σοβαρή μείωση των εισοδημάτων τους», δήλωσε σε διάσκεψη Τύπου μετά τη συνεδρία, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΟ, ο ΓΓ της συντεχνίας Πάμπης Κυρίτσης, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο είναι «εντελώς απαράδεκτο και κοινωνικά άδικο».

Ο κ. Κυρίτσης ανακοίνωσε ότι στη χθεσινή σύσκεψη, οι 15 οργανώσεις που ήταν παρούσες συναποφάσισαν να αντιδράσουν συντονισμένα, στη βάση μιας κοινής θέσης που θα ετοιμαστεί από τη συντονιστική επιτροπή που έχει εκλεγεί. Όπως ανέφερε, η κοινή διακήρυξη και το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων θα παρουσιαστούν σε διάσκεψη Τύπου στις 12 του Αυγούστου.

Η κινητοποίηση θα κορυφωθεί, με μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτέμβρη, ανάλογα με το πότε θα καθοριστεί η συνεδρία της Βουλής για ψήφιση του νομοσχεδίου, είπε ο ΓΓ της ΠΕΟ.

«Θα καλέσουμε τον κυπριακό λαό, τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, ώστε να γίνει ένα μαζικό αποφασιστικό συλλαλητήριο αντίδρασης και διεκδίκησης για να προστατευθεί η κατοικία, η επαγγελματική στέγη, για να προστατευθεί ο ίδιος ο άνθρωπος» πρόσθεσε.

Ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι αν η κυβέρνηση ανησυχούσε για το ενδεχόμενο να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο και κατ` επέκταση να μην εγκριθεί η επόμενη δόση του προγράμματος, «καλό θα ήταν να ελάμβανε υπόψη τις ευαισθησίες της κοινωνίας και να έκανε διάλογο. Αλλά να συμφωνεί με την Τρόικα τις πιο ακραίες προσεγγίσεις που μπορούσε κάποιος να διανοηθεί και να έχει την απαίτηση να το δεχτεί η κοινωνία αμαχητί, χωρίς αντίδραση, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», είπε.

Όπως είπε, κάποιες από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν κληθεί να παραστούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους στην κοινή συνεδρία των επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών της Βουλής, που θα εξετάσουν το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, την ερχόμενη Δευτέρα.





efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: