4.8.14

Το χαρτί Γιούνγκερ παίζει η κυβέρνηση...


Στη σημερινή επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, επενδύει η κυβέρνηση. Παρότι ανέμενε μια δημόσια στήριξη για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας και την...
ελάφρυνση του χρέους, στον απόηχο του «φιάσκου» των Παρισίων και εν μέσω της συζήτησης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου, κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού με τον Ζ. Κ. Γιούνγκερ, ο τελευταίος διεμήνυσε ότι η αυστηρή δημοσιονομική λιτότητα θα συνεχιστεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, παράλληλα με τις προσπάθειες για την ενίσχυση των πολιτικών ανάπτυξης και επενδύσεων. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να στρέψει το ενδιαφέρον από τo μέτωπο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, εξαπολύοντας επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την Αργεντινή.

Στο μέτωπο του «πολυνομοσχεδίου», παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι τo μνημόνιο τελειώνει, ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης έχει ήδη προαναγγείλει κλιμάκωση των διαρθρωτικών μέτρων. Όπως δήλωσε, «το πολύ “ξύλο”, το δημοσιονομικό, το έχουμε φάει. Ο δρόμος όμως αυτός δεν έχει τελειώσει». Ως επιβεβαίωση της παραπάνω δήλωσης, μπορεί να ερμηνευθεί και ο ιδιαίτερα αυξημένος ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ακινήτων) που καλούνται να πληρώσουν 6,16 εκατομμύρια υπόχρεοι, ενώ μόνο τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να καταβάλλουν πάνω από 3,1 δισ ευρώ.



Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αδυνατεί να απαντήσει στις «προκλήσεις» της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συγκέντρωση των 180 βουλευτών σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Αντ’ αυτού ποντάρει στο χαρτί της χρεοκοπίας της Αργεντινής, ως παράδειγμα προς αποφυγή, συνδέοντας την καταστροφή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Αν. Σαμαράς, «αρκεί η σύγκριση με την Αργεντινή που χρεοκόπησε πριν 12 χρόνια και ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει... Δεν μπορεί να επανέλθει στις αγορές παρά το γεγονός ότι το χρέος της ήταν λιγότερο από το μισό αρχικά», ενώ πρόσθεσε ότι «την ώρα που κάποιοι εισηγούνταν άτακτη χρεοκοπία, την ίδια ώρα που κάποιοι έλεγαν ότι η παραμονή μας στο ευρώ δεν ήταν φετίχ, η Ελλάδα έμεινε στην ευρωπαϊκή ομπρέλα, και αφήνει την κρίση πίσω της».

Διαβαστε ολόκληρη την αναλυση του tvxs, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: