10.8.14

Την απόσυρση του ΕΝΦΙΑ, ζητά ο Λαφαζάνης...

Την απόσυρση του ΕΝΦΙΑ ζητά ο Λαφαζάνης

«Ο ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνεται ούτε μερεμετίζεται, αλλά μόνο αποσύρεται για να απαλλάξει από ένα ασήκωτο βάρος τα μικρομεσαία στρώματα και τις ...
μικρομεσαίες ακίνητες ιδιοκτησίες» τονίζει σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Το Χωνί», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο κ. Λαφαζάνης επικρίνει την κυβέρνηση για την φορολογική της πολιτική και σημειώνει ότι «το σπίτι και το μικρό ακίνητο του ελληνικού νοικοκυριού τελούν υπό "δήμευση", από τη μια για χρέη προς τις τράπεζες και από την άλλη από το χαράτσι στα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ) και το μνημονιακό φοροεπιδρομικό κράτος». Προσθέτει, επίσης, ότι «ο ΕΝΦΙΑ(λτης) έφτασε στο τρομακτικό ύψος περίπου των 4 δισ., προκαλώντας σοκ στην ελληνική κοινωνία. Το χαράτσι στα ακίνητα δεν έχει απλώς λάθη. Είναι το ίδιο λάθος. Ή καλύτερα συνιστά συνειδητή ληστρική επιδρομή».
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις διεθνείς εξελίξεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η Ευρώπη και ο πλανήτης βρίσκονται στα πρόθυρα της αβύσσου», ότι «οι ΗΠΑ και ΕΕ εγκληματούν επεμβαίνοντας στην Ουκρανία και προσπαθώντας να διαμορφώσουν νέα ψυχροπολεμικά τείχη». Για το εμπάργκο της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ και την ΕΕ για αγροτοδιατροφικά προϊόντα, ο κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζει ότι ήρθε ως απάντηση των ψυχροπολεμικών οικονομικών κυρώσεων των τελευταίων σε βάρος της Ρωσίας και εκτιμά ότι αυτό το εμπάργκο κινδυνεύει να δώσει τη χαριστική βολή στην αγροτική παραγωγή αλλά και στην οικονομία της χώρας μας, σε μια περίοδο, μάλιστα, που διανύουν βαθύτατη κρίση.
Η μόνη λύση, αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης, είναι να δηλώσει ευθέως η Ελλάδα ότι δεν πρόκειται να εφαρμοσθεί καμία απολύτως κύρωση σε βάρος της Ρωσίας, εφόσον η ΕΕ επιμένει σε αυτήν την πολιτική και κατηγορεί την κυβέρνηση για την εξωτερική της πολιτική σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να αποτελεί δορυφόρο των ΗΠΑ, της γερμανικής ΕΕ και του Ισραήλ» και δηλώνει ότι «η Ελλάδα χρειάζεται όσο ποτέ μια ανεξάρτητη πολιτική εξωτερικών και οικονομικών σχέσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: