15.8.14

Ο Δεκαπενταύγουστος των πολιτικών...

Ο Δεκαπενταύγουστος των πολιτικώνΗ πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας βρίσκεται ήδη σε διακοπές, ωστόσο ανήμερα της Παναγίας αναμένεται να δώσει το παρών στις ακολουθίες που θα τελεστούν στους ναούς για την κοίμηση της Θεοτόκου.

Η παράδοση που ήθελε τους περισσότερους τέτοια ημέρα να βρίσκονται ...
στην Τήνο ανήκει πλέον στο παρελθόν και ο κάθε πολιτικός αρχηγός επέλεξε διαφορετικό μέρος να γιορτάσει τη σημερινή ημέρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και αυτή τη χρονιά επέλεξε να περάσει τον Δεκαπενταύγουστο στη Λευκάδα και θα παρακολουθήσει την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Ξένων.

Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται από την Τετάρτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μεσσηνία και συγκεκριμένα την Πύλο.

Άτυχος είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος ο οποίος αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να πάρει μέρος στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου βρίσκονται τα θέματα της Νότιας Γειτονίας, με έμφαση στις εξελίξεις στο Ιράκ, στη Γάζα και στη Λιβύη, καθώς και η κατάσταση στην Ουκρανία.

Στην Αίγινα και στο εξοχικό που έχει στον νησί του Αργοσαρωνικού θα περάσει πιθανότατα τον Δεκαπενταύγουστο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς την Δευτέρα θα βρίσκεται στο γραφείο του και θα έχει συνεργασία με τους στενούς του συνεργάτες.

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων ΕλλήνωνΠάνος Καμμένος θα παρακολουθήσει τη Θ. Λειτουργία στο Βέρμιο και θα προσκυνήσει την «Παναγία των Ποντίων» την Παναγία Σουμελά.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης φρόντισε από τις αρχές του μήνα να βρεθεί για ολιγοήμερες διακοπές στη Ζάκυνθο. Από το πρόγραμμα των διακοπών του κ. Κουβέλη, ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Τρίκαλα, απ' όπου και κατάγεται, ενώ εκεί αναμένεται να δώσει το «παρών» την ημέρα της Παναγίας.

Τέλος, στο Θεολόγο Φθιώτιδας θα βρεθεί ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: