21.8.14

Απόψε η συνάντηση Αβραμόπουλου - Χέιγκελ...

 


Συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Αμερικανού ομολόγου του Τσακ Χέιγκελ, απόψε στις 20:45 ώρα Ελλάδας. Ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος έχει φτάσει ήδη στην Ουάσιγκτον, είναι...
προσκεκλημένος του Τ. Χέιγκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές, δεδομένου του σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αβραμόπουλος θα παρουσιάσει γεγονότα, πρωτοβουλίες και κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης που κινούνται προς την κατεύθυνση της εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
 
Δεν αποκλείεται επίσης να συζητηθούν θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ στον αμυντικό και στρατιωτικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επικαιροποίηση του προγράμματος δωρεάν παροχής πλεονάζοντος αμυντικού υλικού των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η μετασκευή και η αναβάθμιση του οποίου θα γίνει μέσα από την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Ευνόητο είναι ότι στην κατεύθυνση αυτή «θα επιδιωχθεί το εύλογο μερίδιο της χώρας στη χρήση συγχρόνων τεχνολογικών μέσων και διευκολύνσεων» ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες.
Μία τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει πρόσθετες θετικές προοπτικές για επενδύσεις στη χώρα, για εφαρμογή και διάχυση της βιομηχανικής συμπαραγωγής, για μεταφορά τεχνογνωσίας, για δημιουργία κέντρων αριστείας, για έρευνα και οργάνωση και για δημιουργία κέντρων παροχής υπηρεσιών σε περιφερειακό επίπεδο, παρατηρούσαν οι ίδιες πηγές.
 
Σημειώνεται ότι, η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας στην Ουάσιγκτον συμπίπτει με την κινητοποίηση των ΗΠΑ που ζητούν συνεργασία από τους συμμάχους για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο Ιράκ και τη Συρία, με αφορμή και τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλει από τζιχαντιστές.
 
  ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: