1.8.14

Μετ’ εμποδίων η επιβίβαση στη φρεγάτα...

Μετ’ εμποδίων η επιβίβαση στη φρεγάτα «Σαλαμίς»
Υπό δύσκολες συνθήκες έγινε η επιβίβαση, στο λιμάνι της Τρίπολης, των Ελλήνων και ξένων πολιτών, τους οποίους έσπευσε να απομακρύνει από το πεδίο των εμφύλιων μαχών στη Λιβύη, η φρεγάτα του ΠΝ «Σαλαμίς».

Σύμφωνα με...
ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ύστερα από πλου περίπου 27 ωρών (650 ν.μ) το Σαλαμίς κατέπλευσε στις προσβάσεις του λιμανιού της Τρίπολης χθες -Πέμπτη- το απόγευμα, οπότε ομάδα των ΟΥΚ, που επέβαινε στο πλοίο, ασφάλισε περιμετρικά του λιμανιού κατάλληλο χώρο, προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί ο σταθμός επιβιβάσεως από το προσωπικό της φρεγάτας.

Η φρεγάτα παρέμενε σε ασφαλή απόσταση κοντά στο λιμάνι και η επιβίβαση των πολιτών έγινε με φουσκωτές λέμβους του λιβυκού ναυτικού. Λόγω, όμως, του μεγάλου ύψους των κυμάτων, δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του συνόλου των πολιτών με τις λέμβους. Έτσι η μεταφορά συνεχίστηκε με δύο λιβυκά ρυμουλκά.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια όλων των δρομολογίων από την ξηρά στη φρεγάτα, οι άνδρες των ΟΥΚ, επιβιβασμένοι σε ειδικά εξοπλισμένο πλωτό, συνόδευαν τις λέμβους και τα ρυμουλκά, ενώ το ΣΑΛΑΜΙΣ τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ετοιμότητας και ασφαλείας για την προστασία των πολιτών και την αντιμετώπιση ενδεχόμενης απειλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: