4.8.14

Απόσυρση διατάξεων για το «πόθεν έσχες» ζητεί το ΠΑΣΟΚ...

pasok
  Να αποσυρθούν οι διατάξεις για το «πόθεν έσχες» που έχουν περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο, προκειμένου αυτές να συζητηθούν με την έναρξη της Ολομέλειας τον Οκτώβριο, ως...
«πακέτο» μέτρων για το πολιτικό χρήμα και αφού προηγηθεί διεξοδικός διάλογος, ζητεί το ΠΑΣΟΚ. Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ) κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να κάνει σαφές αν οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτελούν προαπαιτούμενο για την δόση του 1,2 δισ. ευρώ και αν όχι ρώτησε γιατί μπήκαν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Νωρίτερα και ο Κώστας Σκανδαλίδης εξέφρασε την αντίρρησή του για το γεγονός ότι ένα κρίσιμο θέμα όπως αυτό, που σχετίζεται με το πολιτικό χρήμα και τη διαφάνεια στον πολιτικό βίο, έρχεται να ψηφιστεί σε θερινό τμήμα. Ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε ότι για το θέμα αυτό δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει διακομματική διεξοδική συζήτηση, διακομματική απόφαση για το ζήτημα του πολιτικού χρήματος και να γίνει απολογισμός για τον τρόπο που λειτούργησε έως σήμερα ο έλεγχος.
Σημειώνεται ότι για το ζήτημα των προωθούμενων διατάξεων ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης προέβη πριν από λίγες ημέρες σε δήλωση-καταγγελία, σύμφωνα με την οποία με τις διατάξεις για το «πόθεν έσχες» που έχουν περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο, παραμερίζεται η Αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Ο κ. Κακλαμάνης είχε μάλιστα δηλώσει ότι οι βουλευτές του Β΄Θερινού Τμήματος δεν θα δεχθούν συγκάλυψη όσων έβαλαν το χέρι στο μέλι, αναφερόμενος στον αναδρομικό έλεγχο όσων διαχειρίστηκαν εξουσία από το 1974 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: