6.8.14

Μαξίμου σε Χαρδούβελη: Βρες λύση με τον ΕΝΦΙΑ ...


Έντονη ανησυχία επικρατεί στο Μαξίμου για τον έντονο θόρυβο και τις αντιδράσεις των πολιτών αλλά και των κομμάτων της συγκυβέρνησης για τα λάθη που έχουν γίνει στον ΕΝΦΙΑ και τα εκκαθαριστικά «φωτιά» που αποστέλλονται στους φορολογούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνεργάτες του πρωθυπουργού ζητούν ...
από τον υπουργό Οικονομικών να δώσει άμεση λύση στο θέμα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πρώτα βγήκε η κυβερνητική εκπρόσωπος και μίλησε για λάθη στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και μετά από αρκετές ώρες βγήκε η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, δείχνοντας και το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των δύο πλευρών για το συγκεκριμένο ζήτημα

Ο Γκίκας Χαρδούβελης 24ώρες μετά και από το βήμα της βουλής κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου τόνισε ότι προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη που έγιναν στον ΕΝΦΙΑ:

« Έχουμε αναγνωρίσει πολλά λάθη που έχουν γίνει και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Ήδη, μάλιστα, προ ενός μηνός, επιλήφθηκα του θέματος και διόρθωσα πολλά λάθη τα οποία δεν έχετε δει καν και αφορούν περίπου 2 εκ. κόσμο. Χρειάζεται πολλή δουλειά, δεν είναι εύκολο, αλλά θα το κάνουμε».

 

Παράλληλα οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κυβερνητικών εταίρων προσπαθούν να πάρουν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να αμβλύνουν τις έντονες αντιδράσεις των φορολογουμένων.

Απαράδεκτες χαρακτηρίζουν τις χρεώσεις του ΕΝΦΙΑ 27 βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ζητούν να γίνουν αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου και να απαλλαγούν οι κάτοχοι ακινήτων που δεν έχουν έσοδα από την εκμετάλλευσή τους. Ζητούν επίσης, να αναβληθεί η καταβολή της πρώτης δόσης και να διορθωθούν τα λάθη που δημιουργήθηκαν.

Οι 27 «γαλάζιοι» βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση είναι οι Τζαμτζής Ιορδάνης, Βλαχογιάννης Ηλίας, Τσιάρας Κώστας, Τζαβάρας Κώστας, Αναστασιάδης Σάββας, Βλάχος Γεώργιος, Στυλιανίδης Ευριπίδης, Δαβάκης Αθανάσιος, Νταβλούρος Αθανάσιος, Λυκουρέντζος Ανδρέας, Κοντός Αλέξανδρος, Καράμπελας Γιάννης, Κόλλιας Κώστας, Κλειτσιώτης Κώστας, Κοντογιάννης Γεώργιος, Κοψαχείλης Τιμολέων, Μανδρέκα Ασπασία, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Σολδάτος Θόδωρος, Βογιατζής Παύλος, Κουτσούμπας Ανδρέας, Καραμανλή Άννα, Σαμπαζιώτης Δημήτριος, Μαρίνος Ανδρέας, Δήμας Χρήστος, Κουτσογιαννακόπουλος Κώστας και Πασχαλίδης Ιωάννης.

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γκίκα Χαρδούβελη και ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χ. Τρικούπη αναφέρει:

«Το ΠΑΣΟΚ, με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει, έχει ζητήσει συνάντηση από τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να αντιμετωπιστούν, με αποτελεσματικό τρόπο, κενά, στρεβλώσεις ή και λάθη από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ ζητά από το ΥΠΟΙΚ να μετατεθεί η πρώτη δόση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ από τα τέλη Αυγούστου στις 30 Σεπτεμβρίου και οι υπόλοιπες δόσεις να μετατεθούν αντίστοιχα. Θέση μας είναι πως το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην μετακυλήσει άδικες αποφάσεις στις πλάτες των πολιτών, με την εκ των προτέρων οικονομική επιβάρυνση τους για θέματα που μπορεί να αλλάξουν».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: