14.8.14

Στο εδώλιο ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς...

Στο εδώλιο ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς για οικονομικό σκάνδαλο...για οικονομικό σκάνδαλο...

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για οικονομικό σκάνδαλο στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης, την περίοδο 2006-2010, θα καθίσει ο ...
πρώην δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης και πέντε ακόμη άτομα.

Με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο κ. Τερζίδης παραπέμπεται σε δίκη, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση, για τη «μαύρη τρύπα» στα οικονομικών των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης.

Ο επί οκτώ χρόνια δήμαρχος Κιλκίς (1998-2006) θα κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που θα διεξάγει τη δίκη.

Εκτός από τον πρώην δήμαρχο, σε δίκη παραπέμπονται πέντε ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων η διευθύντρια των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ο πρώην ταμίας του δήμου Κιλκίς και άλλα στελέχη της αρμόδιας για τους σταθμούς της δημοτικής επιχείρησης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ύψος του οικονομικού σκανδάλου, που, σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, αφορά το χρονικό διάστημα 2006 έως 2010, ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου κάνει αναφορά σε οικονομικές ατασθαλίες και σωρεία περιπτώσεων κακοδιαχείρισης.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η τότε διευθύντρια των δημοτικών και βρεφονηπιακών σταθμών, φέρεται ότι εισέπραττε απευθείας από τους γονείς, κι όχι με καταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό, χρήματα που προορίζονταν για την μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές των δημοτικών υπαλλήλων των σταθμών...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: