13.8.14

Εκνευρισμός στο Μαξίμου...

Εκνευρισμός στο Μαξίμου από τις φορολογικές προχειρότητες... από τις φορολογικές προχειρότητες...


Τα σοβαρά λάθη που εντοπίστηκαν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ σε συνδυασμό με το πράσινο φως που άναψε το Νομικό Συμβούλιο του κράτους για κατ’ οίκον εφόδους από τους...
εφοριακούς, χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, προκάλεσαν εκνευρισμό στο Μαξίμου, καθώς και τα δύο θέματα προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και πανικό στους φορολογούμενους, γεγονός που στοιχίζει επικοινωνιακά στην κυβέρνηση.

Ο προβληματισμός που επικρατεί στο Μαξίμου είναι μεγάλος, αφού με την επιστροφή των πολιτών από τις διακοπές τους θα κληθούν να πληρώσουν τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, αλλά και το «διορθωμένο» ΕΝΦΙΑ.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, για να δοθεί λύση στον τραγέλαφο που δημιουργήθηκε στα εκκαθαριστικά, όπως, επίσης και η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης που πήρε αποστάσεις από την απόφαση του ΝΣΚ.

Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να περάσει στην αντεπίθεση σε ένα χρονικό διάστημα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχονταν την επικοινωνιακή επίθεση της κυβέρνησης, με αφορμή τη χρεοκοπία της Αργεντινής.

Στο Μαξίμου «χρεώνουν» την τελευταία φορολογική προχειρότητα σε ειδικούς συνεργάτες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι απομακρύνθηκαν, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και έχουν επιστήσει την προσοχή στη νέα ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

Ο Α. Σαμαράς θα προσπαθήσει να αναστρέψει το κλίμα, κάνοντας αρχή από τη ΔΕΘ. Ο Πρωθυπουργός θα εκπέμψει το μήνυμα του οριστικού τερματισμού της εποχής των μνημονίων και της εισόδου σε μία περίοδο αποκατάστασης των αδικιών μέσω της οικονομικής ανάκαμψης και της εμπέδωσης της ανάπτυξης. Επίσης, αναμένεται να εξαγγείλει μία σειρά από φοροελαφρύνσεις, με στόχο να αποδείξει εμπράκτως ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση.

Πριν, όμως, από τη ΔΕΘ και, συγκεκριμένα, στις 25 Αυγούστου, θα έχει συνέλθει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης, που φιλοδοξεί να παρουσιάσει συγκροτημένο έργο στον αγώνα καταπολέμησης της ανεργίας, με τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει ήδη την προηγούμενη εβδομάδα την εμπροσθοβαρή εκταμίευση περίπου 750 εκατομμυρίων ευρώ από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που στηρίζουν επιδοτούμενα προγράμματα κατά της ανεργίας για μακροχρόνια ανέργους ιδίως στις παραγωγικές ηλικίες...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: