1.8.14

Να τελειώσει η άθλια σπέκουλα με την Αργεντινή...




Αναφορές στη συντονισμένη σπέκουλα media και μνημονιακού πολιτικού προσωπικού με αφορμή το ζήτημα της Αργεντινής έκανε από το βήμα της Βουλής ο Ν. Βούτσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα δάση. Έκανε λόγο για ...
προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από τα Μέσα Ενημέρωσης που έδειχναν πλάνα από την προηγούμενη χρεοκοπία της Αργεντινής και έδιναν «πάσα» στους εκπροσώπους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κάνουν λόγο για την ανύπαρκτη πτώχευση. «Επιτρέπεται η κυβερνητική εκρόσωπος, φτιάχνοντας μία καρικατούρα κρίσης, να μιλάει έτσι για μία χώρα» αναρωτήθηκε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας την ανάγκη για αμέριστη αλληλεγγύη στο λαό της Αργεντινής που αρνήθηκε να αποπληρώσει δυο funds «γύπες» που αγόρασαν 15 σεντς τα αργεντίνικα ομόλογα και απαιτούν να πληρωθούν στην ονομαστική αξία των 100.
«Είμαστε άραγε μαζί με την Αργεντινή ή εναντίον της» αναρωτήθηκε ο Ν. Βούτσης απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές και καυτηριάζοντας το φαινόμενο της σπέκουλας που επισκίασε την γενναία στάση της αργεντίνικης κυβέρνησης. Κάλεσε σε έναν ειλικρινή διάλογο για τα ζητήματα του χρέους και μία σθεναρή στάση απέναντι στα άρρωσρα φαινόμενα του παραπαίοντος καπιταλιστικού συστήματος, φαινόμενα που προκαλούν «κρίσεις» όπως η σημερινή στην χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: