8.8.14

Με τα ΜΑΤ διώχνουν σήμερα τους Σύρους πρόσφυγες....




... από τα Χανιά...
Στα Χανιά από το πρωί η Ελλάδα "πιστοποιεί" την παρακμή της και τον νέο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει μετανάστες και πρόσφυγες. Στο ...
ξενοδοχείο που "ναυάγησαν" 150 περίπου πρόσφυγες, που ξέφυγαν από την κόλαση της Συρίας, επικρατεί ένταση καθώς οι αρμόδιοι μετέφεραν εκεί αστυνομικές δυνάμεις για να αναγκάσουν τους Σύρους να εγκαταλείψουν το χώρο.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο ΚΡΗΤΗ ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κ. Βολικάκης, στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη -παρουσία Εισαγγελέα και του αστυνομικού διευθυντή Χανίων- έχοντας δώσει ολιγόλεπτη προθεσμία στους μετανάστες.
Σημειώστε πως οι άνθρωποι αυτοί με απόφαση δικαστική κι επίσημη είναι "φιλοξενούμενοι" στον τόπο μας για ένα εξάμηνο και η κοινωνία των Χανίων έκανε ό,τι μπορούσε για να τους κάνει να νιώσουν ευπρόσδεκτοι. Ανάμεσά τους είναι οικογένειες με τουλάχιστον 47 παιδιά. Οι περισσότεροι το προηγούμενο διάστημα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο που ορίστηκε ως τόπος φιλοξενίας τους, βλέποντας τις δυσκολίες που δημιουργούσαν στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος σημειωτέον ανέλαβε "ρόλο κράτους" αφού υποχρεώθηκε να τους φιλοξενήσει χωρίς καν να αμειφθεί. Στο χώρο τελικά μέχρι σήμερα έμειναν περίπου 60 μετανάστες -ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται κυρίως οικογένειες με παιδιά- που αρνούνται πεισματικά να φύγουν. Η κατάσταση τους είναι αδιέξοδη αφού το ελληνικό κράτος η μόνη λύση που τους προσφέρει είναι να μεταφερθούν στα στρατόπεδα μεταναστών της Αθήνας για να επαναπροωθηθούν στην εμπόλεμη πατρίδα τους.
Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή πριν λίγο να εκκενωθεί ο χώρος, προκειμένου οι πρόσφυγες να μεταφερθούν με το πλοίο στην Αθήνα.

πηγη ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: