4.8.14

Μία ώρα κράτησε η εκεχειρία στη Γάζα ...


diadilosi-kata-israil
ΦΩΤΟ...
Η παλαιστινιακή πλευρά κατηγoρεί το Ισραήλ ότι παραβίασε την επτάωρη κατάπαυση του πυρός που είχε κηρύξει από τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας, βομβαρδίζοντας ένα σπίτι στην πόλη της Γάζας.
Ταυτόχρονα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τις ...
υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, μετέδωσε ότι ένα παιδί σκοτώθηκε από σφαίρα στη Λωρίδα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Άσχραφ Αλ-Κίντρα, δήλωσε ότι 30 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, τραυματίστηκαν από την αεροπορική επιδρομή με στόχο ένα σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Σάτι.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι ελέγχει την πληροφορία.
Eπτάωρη κατάπαυση του πυρός κήρυξε το Ισραήλ
Μετά από ένα αιματηρό Σαββατοκύριακο στη Γάζα, όπου στόχος των Ισραηλινών έγινε για έβδομη φορά σχολείο του ΟΗΕ-καταφύγιο για χιλιάδες αμάχους, το Ισραήλ κήρυξε επτάωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στο μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδας, αρχής γενομένης από τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας, εκτός από την περιοχή ανατολικά της πόλης Ράφα.

gaza-katastrofi
Απελπισμένη η Παλαιστίνια, περιφέρεται ανάμεσα στα συντρίμμια (Reuters)

Η εκεχειρία είναι η όγδοη που κηρύσσει το Ισραήλ από την έναρξη της επίθεσης κατά του παλαιστινιακού θύλακα. Όλες οι προηγούμενες κατέρρευσαν. Ωστόσο, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε περίπτωση που ο ισραηλινός στρατός δεχτεί επίθεση, θα αντεπιτεθεί.
Η 7ωρη κατάπαυση του πυρός θα επιτρέψει την παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών, ενώ οι Παλαιστίνιοι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους θα είναι σε θέση να επιστρέψουν, δήλωσε ο στρατηγός Γιοάβ Μορντεκάι.
Παράλληλα, κομβόι με τανκς εγκατέλειπαν χθες (Σάββατο) την περιοχή, αν και η ισραηλινή επιχείρηση δεν έχει ολοκληρωθεί επισήμως.

tank-israil
Τανκ επιστρέφει στο Ισραήλ από τη Γάζα (Reuters)

Άνοδο του αντισημιτισμού φοβάται ο Μπαν Κι-Μουν
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ότι η σύρραξη στη Γάζα δεν πρέπει να αποτελέσει το πρόσχημα για την άνοδο του αντισημιτισμού στην Ευρώπη.



Σε ανακοίνωσή του ο Μπαν Κι-Μουν εκφράζει τη λύπη του «για την πρόσφατη αύξηση των αντισημιτικών επιθέσεων, ιδιαίτερα στην Ευρώπη», με την ευκαιρία εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.
«Η σύρραξη στη Μέση Ανατολή δεν πρέπει να δώσει το πρόσχημα για την εφαρμογή διακρίσεων που μπορεί να πλήξει την κοινωνική ειρήνη οπουδήποτε στον κόσμο. Αυτή η σύρραξη πρέπει να λήξει με τον άμεσο τερματισμό της βίας και μέσω διαπραγματεύσεων», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: