17.8.14

Πατερούληδες...

Έχοντας διαβάσει τις τελευταίες ημέρες πολλά άρθρα για τον θρίαμβο του Ταγίπ Ερντογάν στις τουρκικές προεδρικές εκλογές και την επιτυχία του να...
μετακομίσει στο προεδρικό μέγαρο – από το οποίο κυβέρνησε και ο ιδρυτής της τουρκικής δημοκρατίας, Κεμάλ Ατατούρκ-, σκέφτομαι πως η ανθρωπότητα έχει πολύ δρόμο μπροστά της.

Αν και είμαι σχεδόν βέβαιος πως ο Ερντογάν θα φάει τα μούτρα του στην προσπάθειά του να γίνει Πρόεδρος-Σουλτάνος και να αντικαταστήσει στις καρδιές των Τούρκων τον Κεμάλ Ατατούρκ ώστε να γίνει αυτός ο πατέρας τους, δεν μπορώ να παραβλέψω πως είναι ο πρώτος πρόεδρος της Τουρκίας που εκλέγεται απευθείας από τους Τούρκους πολίτες, και μάλιστα με ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 50%.

Πάντως, η Ιστορία -και η Ιστορία της Ελλάδας- αποδεικνύει πως οι μεγαλοϊδεατισμοί καταλήγουν σε εθνικές τραγωδίες.

Αν και είναι εμφανείς οι αντιδράσεις απέναντι στο υπάρχον πολιτικό σύστημα σε πολλές χώρες του κόσμου, αν και σε πολλές χώρες (και στην Τουρκία) οι πολίτες εξεγείρονται και συγκρούονται αποφασιστικά με τις δυνάμεις καταστολής των καθεστώτων, στο τέλος -όταν γίνονται εκλογές- υπερισχύουν οι «δυναμικοί ηγέτες» που υπόσχονται να οδηγήσουν «το έθνος και την πατρίδα» στην δόξα και την περηφάνια.

Οι λαοί δεν πιστεύουν στις δικές τους δυνάμεις και συνεχίζουν να αναζητούν πατερούληδες.

Εντάξει, οι Γερμανοί βρήκαν μανούλα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι ελεύθεροι. Θέλουν πάντα να έχουν κάποιον να τους λέει τι να κάνουν.

Το ξεχνάμε πάντα αυτό...

pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: